Πολιτισμός

Παρέλαση Ιταλών σημαιοφόρων με αναγεννησιακές στολές στην παραλία του Βόλου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη το βράδυ τα εγκαίνια της έκθεσης για τη ζωή και το έργο του μεγάλου καλλιτέχνη της Αναγέννησης Leonardo Da Vinci.
Η έκθεση διοργανώνεται από το «Ergon Showground » και το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός», στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Απριλίου 2019.
Η έκθεση επίσης υποστηρίζεται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Β. Σποράδων, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και άλλους φορείς.

Κατά την διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν μοντέλα των εφευρέσεών του Leonardo Da Vinci , αναπαραγωγές σε φυσικό μέγεθος, διαδραστικές μηχανές, αντίγραφα των περίφημων κωδίκων του « προκαλώντας » να διεισδύσουν στο μυαλό του απόλυτου Homo Universalis, του ανθρώπου που έθεσε τα θεμέλια για κάποιες από τις σημαντικότερες εφευρέσεις της ανθρωπότητας, όπως το αεροπλάνο, το αυτοκίνητο, το υποβρύχιο, το αλεξίπτωτο κ.ά και να ανακαλύψουν περισσότερα για τη ζωή του καλλιτέχνη, μέσα από ένα μοναδικό ταξίδι στον χώρο και το χρόνο.
Όλες οι θεματικές ενότητες συνοδεύονται από αναπαραστάσεις, εικόνες σχεδίων και έργων, βίντεο 3D για τη λειτουργία των μηχανών, προβολές και κείμενα.
Επίσης μέσω εκθεμάτων και οπτικο-ακουστικού υλικού, αναπαράγεται η ζωή στην αναγεννησιακή εποχή: οι κατοικίες, οι ένδυση, το φαγητό, η μουσική, η τέχνη…. Όλα όσα αποτελούσαν το σκηνικό και την καθημερινότητα από την οποία πήγασε η δημιουργικότητα και η έμπνευση του Leonardo da Vinci.

Και οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ.  Το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 και ώρα 12.30 μ.μ στην πλατεία του Αγ. Νικολάου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια μοναδική ομάδα σημαιοφόρων από την Ιταλία ( Sbatieratori di Ferrara) με παραδοσιακές αναγεννησιακές στολές, ενώ το ίδιο βράδυ θα παρουσιαστεί στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα στις 19.00 μ.μ με είσοδο ελεύθερη.
Επίσης την Κυριακή 7 Απρίλιου και ώρα 12.30 μ.μ θα πραγματοποιήσουν μια ξεχωριστή παρέλαση ξεκινώντας από την είσοδο του λιμανιού μέχρι το πάρκο του Αγ. Κων/νου, ενώ το βράδυ στις 19.00 μ.μ. θα βρίσκονται και πάλι στον Πολυχώρο του Τσαλαπάτα.
Οι εκδηλώσεις αυτές (παρελάσεις) πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο Μαγνησίας , που γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του και τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το