Τοπικά

Παρέλαση χορευτικών στο κέντρο του Βόλου – Άρχισε χθες το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών (photos)

Άρχισε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που πραγματοποιείται στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας. Χθες η έναρξη δόθηκε με την παρέλαση στο κέντρο του Βόλου, που γέμισε με ήχους και τα εκατοντάδες μέλη των συλλόγων να χορεύουν και να δίνουν μία ευχάριστη νότα στην εμπορική αγορά.

Στο 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών παίρνουν μέρος 12 χορευτικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα και χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η παρέλαση στο κέντρο του Βόλου για την απαραίτητη γνωριμία με τον κόσμο, με τα μέλη των συλλόγων να χορεύουν μαζί του.
Η εκκίνηση της παρέλασης ήταν η πλατεία Πανεπιστημίου και μέσω της Ερμού έφτασε στην Τοπάλη όπου έγινε στάση για να χορέψουν τα μέλη των συλλόγων. Στη συνέχεια μέσω της Τοπάλη η παρέλαση κινήθηκε στην Τ. Οικονομάκη και μετά στην Κουμουνδούρου και δεύτερη στάση για χορό στην Ερμού με Κουμουνδούρου.


Ο κ. Κωνσταντίνος Βαλκαμελής, πρόεδρος του Χορευτικού Συλλόγου Νέας Ιωνίας Βόλου, σημείωσε ότι «σκοπός του φεστιβάλ είναι να ενώσουμε διάφορους πολιτισμούς, ήθη και έθιμα, προσφέροντας ποικιλία χρωμάτων από παραδοσιακές φορεσιές, αλλά και χαμόγελα από άτομα που καταθέτουν κάθε μέρα την ψυχή τους για την παράδοση».
Η συνέχεια δόθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας που δόθηκε παράσταση των Χορευτικού Συλλόγου Νέας Ιωνίας Βόλου, Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Καρύστου «Ανεμοπύλες», Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου «Η σοφία της παράδοσης» Σύρος, Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης, Πολιτιστικού Συλλόγου Αλοννήσου, Χορευτικού Ομίλου «Ειρήνη» Αθήνα.

Το φεστιβάλ συνεχίζεται σήμερα, στις 19.30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας με: Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μουρεσιωτών και Χορευτικό Όμιλο «Φιλύρα», Σύλλογο Βλάχων Βόλου, Χορευτικό Όμιλο «Ειρήνη» Αθήνα, Πολιτιστικό Σύλλογο Βελονάδων Κέρκυρας, Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης «Οι φίλοι της παράδοσης», χορευτικό Δήμου Κηφισιάς, Σύλλογο Ξένιοι Κρήτες.
Το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Νέας Ιωνίας Βόλου συνδιοργανώνουν ο Χορευτικός Σύλλογος Νέας Ιωνίας Βόλου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» και το «e-thessalia.gr».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το