Τοπικά

Παρατημένη η πλατεία Γ. Αντωνόπουλου στην περιοχή Αναύρου – Επικίνδυνα σημεία και ελλείψεις απαιτούν παρέμβαση

Σε κακά χάλια βρίσκεται η πλατεία Γεωργίου Σπ. Αντωνόπουλου στην οδό Αιολίδος, αλλά και ο πεζόδρομος έως τη συμβολή των οδών Γαρέφη με Γατζοπούλου, όπου και βρίσκεται η μεταλλική γέφυρα, που ενώνει τους δύο παρόχθιους δρόμους του χειμάρρου Αναύρου.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που υπάρχουν είναι κάτω από τη σιδερένια γέφυρα και σε ένα πλάτωμα, αλλά και κάτω από αυτό πριν τον χείμαρρο όπου τα σκουπίδια κάνουν πάρτι.
Πεταμένα ρούχα, πανιά, μπουκάλια, πλαστικά ποτήρια, σακούλες, αλουμινένια κουτάκια, ξύλα κ.ά. βρίσκονται εκεί, μολύνοντας το περιβάλλον με τους περιπατητές να διαμαρτύρονται έντονα.
Στην πλατεία υπάρχουν αρκετά απορρίμματα, ενώ τα δρομάκια είναι στρωμένα με πευκοβελόνες από τα δέντρα. Σε αρκετά σημεία οι ρίζες των δέντρων έχουν καταστρέψει το πλακόστρωτο και οι «παγίδες» είναι αρκετές, αφού είτε λείπουν καπάκια από φρεάτια είτε αυτά που υπάρχουν είναι σαπισμένα χωρίς, έτσι, να είναι σίγουρο πόσο βάρος μπορούν να αντέξουν.

Τα σκουπίδια κάνουν πάρτι κάτω από το πλάτωμα δίπλα στη σιδερένια γέφυρα

Μέσα στην πλατεία Γεωργίου Σπ. Αντωνόπουλου υπάρχει μία τρύπα καμουφλαρισμένη από χόρτα, ενώ επίσης υπάρχει τσιμεντένια βάση από παλιό στύλο δημοτικού φωτισμού με βίδες να προεξέχουν.

Σάπιο το καπάκι του φρεατίου, ενώ είναι άγνωστο πόσο βάρος μπορεί να αντέξει

Η πλατεία χρησιμοποιείται και σαν υπαίθριο πάρκιν, πολλές λάμπες είναι σπασμένες με τον φωτισμό να είναι ελλιπής, ενώ λείπουν πλάκες στο πεζοδρομημένο κομμάτι που οδηγεί στη διασταύρωση των οδών Γαρέφη και Γατζοπούλου.

Ελλιπής ο φωτισμός στην πλατεία με τις σπασμένες λάμπες να είναι αρκετές

Οι περίοικοι που διαμαρτυρήθηκαν έντονα τηλεφωνώντας στη «Θ», ζητούν την παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών για τον καθαρισμό από τα σκουπίδια, την επιδιόρθωση των ζημιών, αλλά και την απομάκρυνση αντικειμένων που είναι επικίνδυνα για περιπατητές και μικρά παιδιά.

Λείπουν πολλές πλάκες στο πεζοδρομημένο κομμάτι που οδηγεί στη Γατζοπούλου

Τέλος περίοικοι ζητούν να βαφτούν οι τοίχοι κοντά στη σιδερένια γέφυρα που έχουν γεμίσει με συνθήματα, να κοπούν δύο φοινικόδεντρα που έχουν αρρωστήσει και να απομακρυνθεί ο καμουφλαρισμένος από χόρτα κορμός από ένα δέντρο που είναι επικίνδυνος για να τραυματιστεί κάποιος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το