Τοπικά

Παράταση στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας ζητεί ο Δήμος Νοτίου Πηλίου

Παράταση της χρονικής διάρκειας απασχόλησης των ωφελούμενων του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, κατά τέσσερις τουλάχιστον μήνες ζητεί ο Δήμος Νοτίου Πηλίου με ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο. Το ψήφισμα θα αποσταλεί στα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων καθώς και στην ΚΕΔΕ.

Μεταξύ άλλων στο ψήφισμα αναφέρονται:
«Λαμβάνοντας υπόψη την επιτακτικότητα εφαρμογής μέτρων προστασίας, απομάκρυνσης των ευπαθών ομάδων και παροχής αδειών ειδικού σκοπού και τις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες λόγω της πανδημίας (covid-19), Τις αυξημένες ανάγκες στον τομέα της Καθαριότητας, λόγω της πανδημίας (covid-19), το γεγονός ότι το εν λόγω πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας ολοκληρώνεται σταδιακά κατά την έναρξη της θερινής περιόδου που ο Δήμος μας τυγχάνει αυξημένων αναγκών για την καθαριότητα των οικισμών, την προστασία του περιβάλλοντος, την εξυπηρέτηση δημοτών και επισκεπτών του Δήμου μας εν μέσω τουριστικής σεζόν, την αποδυνάμωση του Δήμου σε ανθρώπινο δυναμικό λόγω των επικείμενων συνταξιοδοτήσεων ζητάμε ομόφωνα παράταση της χρονικής διάρκειας απασχόλησης των ωφελούμενων του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, κατά 4 τουλάχιστον μήνες. Ειδικότερα πρόκειται για εργαζόμενους που προσλήφθηκαν μέσω της 4/2020 Δημόσιας Πρόσκλησης του ΟΑΕΔ.
Θεωρούμε αυτονόητο ότι και οι υπόλοιποι Δήμοι, Περιφέρειες, Ν.Π.Δ.Δ. και φορείς, θα ακολουθήσουν αντίστοιχες διαδικασίες ενισχύοντας το αίτημα».
Να αναφερθεί ότι ο δημοτικός σύμβουλος Ιωαν. Κωνσταντινάκης πρότεινε επιπλέον, τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, ενώ η όποια παράταση να είναι μέχρι τέλους του έτους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το