Τοπικά

Παράταση μέχρι 22 Δεκεμβρίου στο πρόγραμμα «Dentist Pass» – “Εύχρηστο το πρόγραμμα”

Παράταση μέχρι 22 Δεκεμβρίου στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων δόθηκε για το πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας «Dentist Pass», ώστε να επωφεληθεί ακόμη μεγαλύτερος αριθμός παιδιών.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΪΣΜΕΝΟΣ

Η κ. Τίνα Κλάρα, Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, μιλώντας στην «Θ», ενημερώνει για την αξιοποίηση του Dentist Pass στην Μαγνησία, την παράταση που δόθηκε στο πρόγραμμα και δίνει το δικό της μήνυμα σχετικά με την στοματική υγιεινή και την σημασία της πρόληψης.
Όπως δήλωσε, το πρόγραμμα Dentist Pass, καθώς είχε αργήσει να ξεκινήσει, ξεκινώντας αφού είχαν κλείσει τα σχολεία, κάποιοι από τους γονείς δεν είχαν ενημερωθεί για το πρόγραμμα. Ειδικότερα στην Μαγνησία, λόγω των τελευταίων οδυνηρών συνθηκών, ήταν ακόμη δυσκολότερο οι οικογένειες να ενημερωθούν και να συμπληρώσουν την αίτηση για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.
Καθώς λοιπόν οι οδοντίατροι παρατηρούσαν πως, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που προγραμμάτιζαν ραντεβού μέσω αυτού του προγράμματος, δεν ήταν ικανοποιητικός ο αριθμός και θα μπορούσαν να ήταν πολλοί περισσότεροι, σύμφωνα με την κ. Κλάρα, η ομοσπονδία ζήτησε την παράταση του προγράμματος, ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν και άλλοι συμπολίτες.
Όπως δήλωσε η κ. Κλάρα, δεν υπάρχει επαρκής ενημέρωση των πολιτών ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα, το οποίο καλύπτει την προληπτική εξέταση, που όπως η ίδια αναφέρει «είναι το ζητούμενο, δηλαδή να πάνε τα παιδιά στον οδοντίατρο, να μαθαίνουν να τον επισκέπτονται και να φροντίζουν τα δόντια τους και να ενημερώνονται οι γονείς σχετικά με τον σωστό καθαρισμό και την διατήρηση της στοματικής υγιεινής στα παιδιά.»
Όπως αναφέρει η κ. Κλάρα, το πρόγραμμα είναι εύχρηστο, μπορεί ο καθένας να συμπληρώσει την απλή αίτηση που ζητά και να λάβει αυτή την οικονομική ενίσχυση των 40 ευρώ, ενώ αν κάποιος αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα στην υποβολή της αίτησης, μπορεί να απευθυνθεί στο οδοντίατρό του καθώς κάθε οδοντίατρος είναι δίπλα στον πολίτη και μπορεί να τον βοηθήσει σε ό,τι προβλήματα αντιμετωπίζει, όπως και στην συμπλήρωση της αίτησης του προγράμματος.
Η κ. Κλάρα δήλωσε στην «Θ» πως οι γονείς είναι πάρα πολύ ευχαριστημένοι από το πρόγραμμα, είναι όμως απαραίτητη η περαιτέρω διαφήμισή του, καθώς είναι πολύ ακόμα οι γονείς οι οποίοι δεν έχουν ενημερωθεί για το πρόγραμμα και αν δεν ενημερωθούν εγκαίρως, κινδυνεύουν να χάσουν μία σημαντική χρηματική βοήθεια που δίνεται για έναν πολύ καλό και «υγιή» σκοπό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το