Ελλάδα

Παρασκευόπουλος: Δεν μίλησα για κατάσχεση του Ινστιτούτου Γκαίτε

paraskevopoulos
Τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο επισκέφθηκαν ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς και η δικηγόρος Χριστίνα Σταμούλη για το ζήτημα της εκτέλεση της δικαστικής απόφασης για τις θηριωδίες στο Δίστομο, που θα επιτρέψει στους συγγενείς των θυμάτων να προβούν σε κατάσχεση επί της περιουσίας που έχει το γερμανικό Δημόσιο στην ελληνική επικράτεια.
Ο κ. Παρασκευόπουλος επανέλαβε τα όσα έχει πει στην Βουλή, δηλαδή ότι δεν θα γίνει κατάσχεση στο κτίριο του γερμανικού ιστορικού μορφωτικού-πολιτιστικού ιδρύματος «Ινστιτούτο Γκαίτε» και προσέθεσε πως ό,τι υπογράψει σχετικά με τις αξιώσεις των συγγενών θυμάτων του Διστόμου, θα είναι μετά από κυβερνητική απόφαση.
Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι του Διστόμου παρέδωσαν στον κ. Παρασκευόπουλοτην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για αναγκαστική εκτέλεση της απόφασης του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς υπέρ των κατοίκων του Διστόμου.
Ο δήμαρχος Γιάννης Γεωργάκος δήλωσε ικανοποιημένος από τη συνάντηση.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς σημείωσε ότι δεν είναι θέμα του υπουργού Δικαιοσύνης, αλλά της κυβέρνησης, και ανέφερε ότι δεν μιλούμε για κατάσχεση του ”Γκαίτε” αλλά για αναγκαστική εκτέλεση της απόφασης σε άλλα περιουσιακά στοιχεία της Γερμανίας, τονίζοντας ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον γερμανικό.
Τέλος η κ. Σταμούλη δήλωσε ότι «ο καθηγητής Παρασκευόπουλος είναι ο πρώτος υπουργός Δικαιοσύνης, από το 2000 που εκδόθηκε η απόφαση του Αρείου Πάγου – μετά από τις νομικές ενέργειες του Γιάννη Σταμούλη-, ο οποίος δεσμεύθηκε στη Βουλή και επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του αυτή και σήμερα, ότι δηλαδή προτίθεται να υπογράψει».

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το