Τοπικά

Παράπονα για τα δρομολόγια σε Κατηχώρι – Σταγιάτες – Ειδικές τιμές από το Αστικό ΚΤΕΛ για μαθητές – φοιτητές κι ένστολους

Τα παράπονά τους εκφράζουν οι κάτοικοι σε Κατηχώρι και Σταγιάτες, σχετικά με τη συχνότητα και τον αριθμό των δρομολογίων του Αστικού ΚΤΕΛ στις παραπάνω περιοχές, με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Νίκο Ευαγγελινό να δηλώνει, ότι πρόκειται για γραμμές που δεν έχουν την απαραίτητη επιβατική κίνηση, τονίζοντας παράλληλα ότι στόχος της διοίκησης, είναι η ενίσχυση των γραμμών ειδικά στις περιαστικές περιοχές.

Οι κάτοικοι, αναφέρουν ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Αστικού ΚΤΕΛ, το τελευταίο δρομολόγιο για Κατηχώρι – Σταγιάτες τις καθημερινές είναι στις 15.40 από Αηδονοφωλιές και το Σάββατο 12.10 από την κεντρική αφετηρία, ενώ δεν προβλέπεται κανένα δρομολόγιο για την Κυριακή.
Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ, ανέφερε ότι, το συγκεκριμένο δρομολόγιο δεν έχει την απαραίτητη επιβατική κίνηση. «Εξυπηρετούμε τις περιαστικές περιοχές, με όσα περισσότερα δρομολόγια μπορούμε. Προσπαθούμε σε αυτή τη δύσκολη περίοδο να αξιοποιούμε τον στόλο μας, όσο καλύτερα μπορούμε. Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη των περιοχών αυτών για σύνδεση με το αστικό κέντρο, αλλά στους οικισμούς αυτούς, οι περισσότεροι κάτοικοι χρησιμοποιούν τα Ι.Χ. τους . Αν κάποια δρομολόγια στη διάρκεια της ημέρας ήταν ενισχυμένα από κόσμο, θα τροποποιούσαμε πιο αργά τα δρομολόγια. Είναι περιοχές που είναι πολύ οριακή η επιβατική κίνηση. Ευελπιστούμε να έρθουμε σε μια κανονικότητα γρήγορα και να ενισχύσουμε με γραμμές κυρίως τις περιαστικές περιοχές» επεσήμανε μεταξύ άλλων.
Μάλιστα σε σχετική ερώτηση, ο πρόεδρος, διευκρίνισε ότι το Αστικό ΚΤΕΛ, έχει προσαρμόσει τα δρομολόγιά του για τους μαθητές των παραπάνω περιοχών.

Ειδικές τιμές
Ο κ. Ευαγγελινός αναφέρθηκε και στις ειδικές τιμές για μαθητές – φοιτητές κι ένστολους.
Για τους μαθητές, το Αστικό ΚΤΕΛ, σε αγαστή συνεργασία με τις Διευθύνσεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας και την Περιφέρεια, εκδίδει τα ειδικά μαθητικά δελτία που αφορούν στη δωρεάν μετακίνηση των μαθητών από το σχολείο στο σπίτι και αντίστροφα, ενώ υπάρχουν και τα απλά μαθητικά δελτία, με τα οποία ο μαθητής, έχει τη δυνατότητα πληρώνοντας μισό εισιτήριο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας από τον Σεπτέμβριο μέχρι και το καλοκαίρι, να κινείται σε όλες τις γραμμές. Πληρώνοντας μισό εισιτήριο, όλες τις ημέρες και σε όλες τις γραμμές, έχουν τη δυνατότητα να το αξιοποιούν και οι μαθητές με τα ειδικά μαθητικά δελτία.
Επίσης, το Αστικό ΚΤΕΛ, προσφέρει τη δυνατότητα μηνιαίας μαθητικής κάρτας απεριορίστων διαδρομών με 30 ευρώ.
Για τους φοιτητές, εκτός από το μειωμένο εισιτήριο, το Αστικό ΚΤΕΛ, δίνει τη δυνατότητα, έκδοσης μηνιαίας κάρτας με 30 ευρώ κι ετήσιας φοιτητικής κάρτας. Όσοι φοιτητές είχαν εκδώσει ετήσια φοιτητική κάρτα την περίοδο 2019-2020, μπορούν φέτος να την ανανεώσουν με 150 ευρώ, ενώ όσοι θα εκδώσουν ετήσια φοιτητική κάρτα φέτος για πρώτη φορά, η τιμή είναι 180 ευρώ.
Τέλος, το Αστικό ΚΤΕΛ, στο πλαίσιο σύμβασης που υπέγραψε με την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προσφέρει στους στρατιώτες κι έφεδρους δωρεάν μετακίνηση επτά ημέρες εβδομάδα, για όλο τον χρόνο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το