Ελλάδα

Παραγγελίες από ΜΚΟ για κλιματιστικά στην Ειδομένη

eidomeni
Κόντρα στην κυβερνητική πολιτική, που στοχεύει στην άμεση ολική εκκένωση και κατάργηση της Ειδομένης, ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στον καταυλισμό έχουν ήδη παραγγείλει και ετοιμάζονται να εγκαταστήσουν στις σκηνές μεγάλα κλιματιστικά μηχανήματα, εν όψει του καλοκαιριού!

Αυτό κατήγγειλε ο δήμαρχος Παιονίας Κιλκίς, Χρήστος Γκουντενούδης, στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος βρέθηκε την Κυριακή στην Ειδομένη και είχε συνάντηση μαζί του αλλά και με εκπροσώπους της ΕΛ.ΑΣ. και των ΜΚΟ για το θέμα. Οπως είπε στο «Εθνος» ο δήμαρχος Παιονίας, ο κ. Μουζάλας τον διαβεβαίωσε πως η εκκένωση του καταυλισμού θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, αλλά θα χρειαστεί κάποιος χρόνος γι’ αυτό προκειμένου να πειστούν οι πρόσφυγες να αποχωρήσουν, αλλά και να ολοκληρωθούν οι οργανωμένες δομές που θα τους φιλοξενήσουν.
Από την πλευρά του ο συντονιστής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Αχιλλέας Τζέμος, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει αλλά και να διαψεύσει την πληροφορία για την εγκατάσταση συστημάτων κλιματισμού στις σκηνές του καταυλισμού. «Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είμαστε εδώ επειδή ο κόσμος είναι εδώ, προκειμένου να τους προσφέρουμε είδη πρώτης ανάγκης. Δεν υπάρχει περίπτωση να τους αφήσουμε χωρίς τροφή και νερό για να τους αναγκάσουμε να φύγουν, αλλά ούτε και θα σταθούμε εμπόδιο στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής» είπε στο «Εθνος» ο κ. Τζέμος.
Στόχος η εκκένωση
Η αποσυμφόρηση της Ειδομένης μέχρι την εκκένωσή της βρίσκεται στο κέντρο της προσοχής της κυβερνητικής πολιτικής στο Προσφυγικό, δήλωσε χθες ο επικεφαλής του Συντονιστικού για τους Πρόσφυγες, αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας.
Το τελευταίο τριήμερο, πάντως, υπήρξαν σημάδια αναζωπύρωσης του ενδιαφέροντος για αποχώρηση. Το Σαββατοκύριακο έφυγαν από την Ειδομένη έξι λεωφορεία με πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ άλλα τρία είχαν αναχωρήσει χθες μέχρι νωρίς το απόγευμα.
Την ίδια ώρα οι Αρχές της ΠΓΔΜ εντόπισαν προχθές γύρω στα μεσάνυχτα, περίπου στο μέσο της διαδρομής της Γευγελής με το Βέλες, ακόμη ένα φορτηγό αυτοκίνητο που μετέφερε παράνομα 30 πρόσφυγες-μετανάστες από το Αφγανιστάν, το Ιράκ και το Κονγκό. Ο 23χρονος οδηγός του αυτοκινήτου δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, όμως το όχημα ακινητοποιήθηκε έπειτα από λίγα χιλιόμετρα.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το