Τοπικά

«Εκπαιδευτικοί περίπατοι: Γλυπτά με φόντο τη θάλασσα» από το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου

parko anavrou

Με μεγάλη επιτυχία από πλευράς εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος και ανταπόκρισης σχολείων από την πρωτοβάθμια, κυρίως, εκπαίδευση του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, με αφορμή την Γιορτή της Αναστάσεως, το μουσειοπαιδαγωγικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου, με τίτλο «Πάσχα! Ελλήνων Πάσχα!».

Από αυτή την εβδομάδα και για όλο τον Μάιο, με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας θα υλοποιείται ένα ακόμη νέο επίκαιρο πρόγραμμα με τίτλο «Εκπαιδευτικοί περίπατοι: Γλυπτά με φόντο τη θάλασσα».
Πρόκειται για ένα καινοτόμο, μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα, που σπάει τα δεσμά του κλειστού χώρου του σχολείου αλλά και του μουσείου. Οι δυο αυτοί φορείς συναντιούνται έξω στην πόλη, στη φύση, στον καθαρό αέρα, δίπλα στη θάλασσα σε υπαίθριες μουσειακές συλλογές, σε έργα τέχνης – σημεία αναφοράς, που εκτίθενται δημόσια. Εφαρμόζοντας τις αρχές της μουσειοπαιδαγωγικής, τα παιδιά ξεναγούνται στα γλυπτά παίζουν διάφορα παιχνίδια και συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες – όλα αυτά προσαρμοσμένα στο εξελικτικό και ηλικιακό τους επίπεδο.
Επίκεντρο του εκπαιδευτικού πολιτιστικού περίπατου είναι το γλυπτό της Μάνας, στο πάρκο του Αναύρου, με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας. Οι επιμέρους στόχοι του Ε.Π. εστιάζονται στην ευαισθητοποίηση με τον γλυπτικό διάκοσμο της πόλης, που είναι κομμάτι της πόλης και στη γνωριμία των έργων και των δημιουργών τους. Μια βιωματική βόλτα στην τέχνη και το γύρω χώρο, όπου το παιχνίδι, η ψυχαγωγία και η ελεύθερη έκφραση θα έχει τον κύριο ρόλο αποκομίζοντας τα οφέλη μιας πολιτιστικής διαδρομής. Το πρόγραμμα διαρκεί από μιάμιση έως 2 ώρες και απευθύνεται σε όλες της βαθμίδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αριθμός συμμετεχόντων: έως και δυο σχολικά τμήματα.

Επικοινωνία για πληροφορίες και συμμετοχή καθημερινά 10.30-14.30 στα τηλέφωνα: 2421033938 και 2421305753.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το