Αθλητισμός

Παραμένει θολό το τοπίο στον Ολυμπιακό Βόλου – Αναμένουν τις αποφάσεις για τη Φούτμπολ Λιγκ

Παραμένει θολό το τοπίο στη Φούτμπολ Λιγκ σχετικά με τη συνέχιση ή όχι του πρωταθλήματος, με τις περισσότερες ομάδες της κατηγορίας να επιθυμούν την αναδιάρθρωση και να υπάρξει στήριξη από την Πολιτεία. Μεταξύ αυτών και ο Ολυμπιακός Βόλου που περιμένει τις σχετικές αποφάσεις για να σχεδιάσει τις επόμενες κινήσεις του.
Άγνωστο είναι αν η φετινή Φούτμπολ Λιγκ ολοκληρωθεί μέσα στα γήπεδα ή αν θα διακοπεί οριστικά, με τις ομάδες να καταλαμβάνουν τις θέσεις που είχαν πριν αποφασιστεί η απαγόρευση των αθλητικών εκδηλώσεων. Ως γνωστόν ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης δεν είπε κάτι για το μέλλον της συγκεκριμένης κατηγορίας στην επίσημη ενημέρωσή του.

Οι ομάδες έχουν μείνει στο… σκοτάδι όσον αφορά το μέλλον της κατηγορίας, ενώ είναι δεδομένο πως στη συντριπτική τους πλειοψηφία επιθυμούν την αναδιάρθρωση των κατηγοριών με ενοποίηση των Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ. Παράλληλα, να υπάρξει οικονομική στήριξη από την Πολιτεία μια και η νέα σεζόν προμηνύεται δύσκολη για όλους.
Μία συγχώνευση των δύο κατηγοριών θα τόνωνε το ενδιαφέρον και φυσικά θα μείωνε και τα έξοδα από τη στιγμή που οι όμιλοι θα είναι δύο. Επιπλέον θα γινόταν και αποκατάσταση της περσινής αδικίας όπου οι πρωταθλητές Γ’ Εθνικής της σεζόν 2018-19 (μεταξύ αυτών και ο Ολυμπιακός) κατ’ ουσίαν δεν ανέβηκαν κατηγορία, αφού η Φούτμπολ Λιγκ έγινε το τρίτο επίπεδο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου μετά τη δημιουργία της Σούπερ Λιγκ 2.
Στον Ολυμπιακό περιμένουν από την Πολιτεία να πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις και γι’ αυτό έχουν συνυπογράψει την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ η οποία να θυμίσουμε ότι καταλήγει ως εξής: «Οι ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ δηλώνουμε, ότι με βάση το ισχύον απαγορευτικό πλαίσιο δεν μας επιτρέπεται η τέλεση ομαδικών προπονήσεων και συνεπώς η επαναλειτουργία των αγωνιστικών τμημάτων μας, και συνεπώς εξακολουθούμε να τελούμε σε αναμονή νεώτερων ρυθμίσεων της Πολιτείας, που θα επιτρέψουν την επαναλειτουργία μας και την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων μας, δηλώνοντας, ότι είμαστε έτοιμοι, εάν και όταν αυτό επιτραπεί, να επανέλθουμε στους αγωνιστικούς χώρους».

Σενάρια που ευνοούν τον Ολυμπιακό
Άγνωστο είναι αν θα γίνει τελικά η αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Πολλοί είναι αυτοί που ζητούν τη συγχώνευση των Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ σε μία κατηγορία των 32 ομάδων που θα χωριστούν σε δύο ομίλους των 16. Αυτό είναι εφικτό από τη στιγμή που αποφασίστηκε η άνοδος και των οκτώ πρωταθλητών της Γ’ Εθνικής.
Όμως υπάρχει και σενάριο σύμφωνα με το οποίο οι κατηγορίες παραμένουν τρεις, αλλά με τον Ολυμπιακό Βόλου να ανεβαίνει στην δεύτερη κατηγορία. Το σενάριο αυτό δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα sportstonoto.gr. Αναφέρεται σχετικά ότι γίνονται κινήσεις ώστε οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 να αυξηθούν σε 18. Συγκεκριμένα θα ανέβουν οι ΠΑΣ Γιάννινα και Απόλλων Σμύρνης, θα πέσουν οι… διαλυμένοι φέτος Απόλλων Πόντου και Κέρκυρα, ενώ θα κερδίσουν άνοδο από τη Φούτμπολ Λιγκ 10 ομάδες. Υπάρχει και η παραλλαγή του σεναρίου αυτού, σύμφωνα με την οποία θα μείνουν οι Απόλλων Πόντου και Κέρκυρα στη Σούπερ Λιγκ 2 και θα ανέλθουν από τη Φούτμπολ Λιγκ οι οκτώ πρώτοι, με τον Ολυμπιακό να είναι αυτή τη στιγμή όγδοος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το