Αθλητισμός

“Θετικό το ότι υπάρχει ομοφωνία στις 14 ομάδες” δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βασίλης Βενέτης

Θετική χαρακτήρισε την ομοφωνία των 14 ομάδων που βλέπουν ότι δύσκολα θα συνεχιστεί το φετινό πρωτάθλημα ο Βασίλης Βενέτης. Επίσης ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη αναφέρθηκε στην κατασκευή της νέας Θύρας 3 στο «Π. Μαγουλάς», αλλά και στις συνθήκες που διαμορφώνονται στη μετά κορωνοϊού εποχή.

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Blue Heart FM 105.1 φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Βασίλης Βενέτης. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη μίλησε στην εκπομπή του Γιώργου Μαστρογιάννη «Και τα μυαλά στα κάγκελα», παρουσία στο στούντιο και του υπεύθυνου εταιρικής κοινωνικής ευθύνης Γιάννη Καζεπίδη, όπου αρχικά αναφέρθηκε στα έργα που γίνονται στην παρούσα φάση στη Θύρα 3, λέγοντας ότι θα έχει δύο ορόφους και μαζί με την εξέδρα θα υπάρχουν εκεί γραφεία, αποδυτήρια και λειτουργικοί χώρα. Πρόσθεσε, δε, ότι χθες τοποθετήθηκαν το μπετόν σταθερότητας και τα σίδερα που είναι απαραίτητα για τη βάση της κερκίδας.

Από εκεί και πέρα ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη μίλησε για τα εξής θέματα:
Για το αν η Θύρα 3 θα είναι έτοιμη προς χρήση την επόμενη χρονιά: «Δεν πρέπει να τρέφουμε ψεύτικες ελπίδες. Το θεωρώ απίθανο, γιατί οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες. Ακόμη και σήμερα να αποφασιστεί η χρηματοδότηση, το θέμα θα πρέπει να περάσει από συμβούλια και τον επίτροπο.
Είναι μία διαδικασία ίσως μεγαλύτερη απ’ αυτή που κάναμε με την τωρινή εργολαβία, δηλαδή θα κρατήσει από 9 μήνες μέχρι και ένα χρόνο. Γύρω στον χρόνο θα κρατήσει, σύμφωνα με την εκτίμησή μου, αυτή η διαδικασία. Άλλωστε αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, θα πρέπει να μπει και νέος εργολάβος και γι’ αυτό η συγκεκριμένη διαδικασία κρατά περίπου έναν χρόνο».
Για το ενδεχόμενο το επόμενο πρωτάθλημα να διεξαχθεί χωρίς θεατές: «Όπως ξέρετε, όλη η Ελλάδα αυτή τη στιγμή και κανείς δεν ξέρει πού βαδίζουμε. Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά όλη η κοινωνία. Τα καταστήματα, οι επιχειρήσεις, όλα είναι υπό αίρεση. Μπορεί, αν δεν πάνε καλά τα πράγματα, αύριο-μεθαύριο να αλλάξουν οι αποφάσεις, πόσο μάλλον στο ποδόσφαιρο, το οποίο είναι πάρα πολύ δύσκολο να αρχίσει πάλι».
Για το αν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά η διοίκηση της ΠΑΕ, αν το επόμενο πρωτάθλημα γίνει κεκλεισμένων των θυρών: «Οι συνθήκες που θα διαμορφωθούν, είναι παντελώς άγνωστες αυτή τη στιγμή. Δηλαδή δεν θα ξέρουμε αν θα έχουμε θεατές, δεν ξέρουμε αν θα έχουμε τηλεοπτική κάλυψη, ενώ δεν ξέρουμε ούτε σε ποια κατηγορία θα παίζουμε. Βασικά δεν έχει ολοκληρωθεί τίποτα, ώστε να μπορούμε να μιλάμε για τη νέα χρονιά. Όλα τα βλέπουμε και τα εξετάζουμε».
Για τη στάση των συλλόγων της Φούτμπολ Λιγκ σχετικά με την επανέναρξη ή όχι του πρωταθλήματος: «Το καλό είναι ότι στην τηλεδιάσκεψη του περασμένου Σαββάτου συμφώνησαν και οι 14 ομάδες ότι είναι πολύ δύσκολο να ξεκινήσουμε τις προπονήσεις, εφόσον γίνει αυτό με τους όρους που θα μας θέσει η Πολιτεία. Φυσικά αυτές οι προπονήσεις θα γίνουν με κάποια ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος. Διαφορετικά για ποιο λόγο να κάνουμε προπονήσεις; Ούτως ή άλλως οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές προπονούνται κατ’ ιδίαν. Θα πρέπει να οριστεί μια ημερομηνία πιθανή, αν πάνε όλα καλά, για το πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα.
Όλα αυτά είναι πολύ πρώιμα να τα κουβεντιάζουμε. Βλέπετε τι γίνεται στην κοινωνία. Όλα ανοίγουν σιγά-σιγά. Θεωρώ ότι η ομαδική άθληση θα πάρει χρόνο ακόμη. Δεν ξέρω αν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια να πραγματοποιηθούν οι διοργανώσεις»
Για τις κινήσεις της διοίκησης της ΠΑΕ Νίκη αναφορικά με τον επόμενο χρόνο: «Η ζωή δεν σταματάει. Σχέδια και προγραμματισμό κάνεις. Το θέμα είναι ότι αυτά μπορούν να αλλάξουν από στιγμή σε στιγμή. Τίποτα δεν είναι δεδομένο, τίποτα δεν είναι στάνταρ».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το