Τοπικά

Παραμένει στην ΠΟΕ- ΟΤΑ συνδικαλιστικά ο Σύλλογος Εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ

Στην «ομπρέλα» της ΠΟΕ-ΟΤΑ και όχι της ΠΟΕ- ΔΕΥΑ θα συνεχίσουν συνδικαλιστικά οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ, σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν στην τελευταία Γενική Συνέλευση τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων. Παράλληλα, αποφασίστηκε όπως οι εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπου τους στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης πραγματοποιηθούν την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου.

Στη Γενική Συνέλευση έδωσαν το «παρών» 51 συνολικά εργαζόμενοι σε σύνολο 98 και στην ψηφοφορία για το αν θα παραμείνουν στην ΠΟΕ-ΟΤΑ 16 ψήφισαν υπέρ και 35 να αλλάξουν συνδικαλιστικό όργανο και να ενταχθούν στην ΠΟΕ- ΔΕΥΑ.
Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενων Β. Ζεμπέογλου, «για να αλλάξουμε συνδικαλιστικό φορέα θα έπρεπε στην ψηφοφορία η μια από τις δυο προτάσεις να συγκεντρώσει τα ¾ των ψήφων, που με βάση τους παρόντες φτάνει τα 39 άτομα».
Ο ίδιος έστειλε μήνυμα στους συναδέλφους του λέγοντας πως «ενωμένοι θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που υπάρχουν».
Να αναφερθεί ότι το θέμα για την υπαγωγή του Συλλόγου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ στην ΠΟΕ- ΔΕΥΑ ήρθε προς ψήφιση μετά την έγγραφη αίτηση των 2/5 των ταμειακώς τακτοποιημένων μελών.

Όπως προαναφέρθηκε, στη Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε οι εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπου των εργαζομένων στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ, να πραγματοποιηθούν στις 3 Σεπτεμβρίου και ανάλογα τη συμμετοχή, θα αποφασιστεί και η ημερομηνία για εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, η θητεία του οποίου λήγει στις 31 Δεκεμβρίου.
Να αναφερθεί ότι στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης έγινε διοικητικός και οικονομικός απολογισμός, καθώς και ανάδειξη Εφορευτικής Επιτροπής για τις εκλογές της 3ης Σεπτεμβρίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το