Τοπικά

Παραλαβή καλαμποκιού από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου με 17 λεπτά το κιλό

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου-ΕΒΟΛ ανακοίνωσε ότι «από Πέμπτη 19/09/2019 ξεκινάει η παραλαβή καλαμποκιού εσοδείας 2019 που θα πληροί τις προϋποθέσεις, στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού στα σιλό του Αγίου Δημητρίου Βελεστίνου.
Η τιμή ορίζεται στα 0,175€ το κιλό.
Η πληρωμή θα ξεκινήσει την Τρίτη 24/09/2019 και θα γίνεται κάθε Τρίτη και Πέμπτη στα γραφεία του Συνεταιρισμού στην Α’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου.
Οι παραγωγοί για την πληρωμή τους θα πρέπει να προσκομίσουν και τα σχετικά παραστατικά.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6936516292 (υπεύθυνος κ. Γαλογαύρος Γιώργος)» καταλήγει η ανακοίνωση.

Εξάλλου αιτήσεις για ένταξη στο Μέτρο 10.1.1. του ΠΑΑ «Προστασία της Ορνιθοπανίδας», που αφορά μερικώς ασυγκόμιστα αγροτεμάχια μπορούν να υποβάλουν οι αγρότες του Δήμου Ρήγα Φεραίου.
Η ενίσχυση είναι έως 14,3 ευρώ ανά στρέμμα σε καλλιεργητές σανοδοτικών φυτών και ψυχανθών – οσπρίων και έως 3,4 ευρώ ανά στρέμμα σε καλλιεργητές χειμερινών σιτηρών.
Η δράση εφαρμόζεται αποκλειστικά στις γεωργικές εκτάσεις των Ζωνών Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) (Special protected Areas, SPAs) και οι παραγωγοί μπορούν να ενημερωθούν από τους φορείς υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ για το αν τα αγροτεμάχιά τους μπορούν ή όχι να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα είναι πενταετούς διάρκειας και προϋποθέτει:
Τη μη συγκομιδή της παραγωγής για περίοδο τριών μηνών μετά τη συνήθη, σε έκταση τουλάχιστον 10%.
Τη μη χρήση λιπασμάτων, συμπεριλαμβανομένης της κοπριάς, καθώς και φυτοπροστατευτικών προϊόντων στο τμήμα της ενταγμένης έκτασης, στο οποίο δεν συγκομίζεται η παραγωγή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το