Τοπικά

Παραγγελίες για γλυκά, τσουρέκια και αβγά – Αυξημένη η κίνηση για το Πάσχα

Αρκετές οι παραγγελίες για τσουρέκια στα ζαχαροπλαστεία, υποτονική η κίνηση στους φούρνους, τα σοκολατένια αυγά έχουν σχεδόν εξαντληθεί, ενώ αρκετοί έχουν αγοράσει γλυκά για τις γιορτινές μέρες και το πασχαλινό τραπέζι. Από την άλλη, κίνηση υπήρξε και στις πωλήσεις των αβγών, μεταξύ άλλων για το πατροπαράδοτο βάψιμο, με τις τιμές να παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρσι.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Μαγνησίας κ. Κώστας Τσουράπας τόνισε πως η κίνηση είναι λίγο περιορισμένη τις τελευταίες μέρες. «Δεν έχει την αναμενόμενη κίνηση. Κάποιες παραγγελίες υπάρχουν για σήμερα Μεγάλο Σάββατο, αλλά και για χθες Μεγάλη Παρασκευή. Είμαστε λίγο συγκρατημένα φέτος».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο λόγος μπορεί να είναι ψυχολογικός. Ίσως επειδή δεν έχουν έρθει επισκέπτες στον Βόλο ή επειδή δεν θα πάει ο κόσμος σε άλλα σπίτια και στους κουμπάρους. Επηρεάζει και το γεγονός πως χρήματα δεν υπάρχουν. Είναι μια περίπλοκη κατάσταση».
Ο Κώστας Τσουράπας επισήμανε πως «η κλειστή εστίαση αυτή την περίοδο ενόψει του Πάσχα μάς έχει επηρεάσει πάρα πολύ, μιας και το 50% του τζίρου μας προέρχεται από την εστίαση. Ακόμα και η τηλεργασία, που ο εργαζόμενος δεν πάει για δουλειά, μας έχει επηρεάσει».
Παρόλα αυτά οι τιμές παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρσι. «Παρά τις αυξήσεις στην πρώτη ύλη και τα μεταφορικά, προς το παρόν κρατάμε τις τιμές, αλλά δεν ξέρω για πόσο ακόμα. Το παλεύουμε για να κρατήσουμε τις τιμές σταθερές» σημείωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Μαγνησίας.
Ο ίδιος τέλος έστειλε το μήνυμά του για το Πάσχα και τις ημέρες που διανύουμε: «Μένουμε ασφαλείς και στηρίζουμε τον φούρνο της γειτονιάς. Αυτόν που ξέρουμε και εμπιστευόμαστε τόσα χρόνια».

Από την πλευρά του ο κ. Στέφανος Καϊσαρλής, από το ζαχαροπλαστείο Μελίνι, τόνισε πως οι παραγγελίες είναι αρκετές. «Ο κόσμος βγαίνει έξω και κάνει τις απαραίτητες πασχαλινές του αγορές. Σχεδόν εξαντλήθηκαν τα σοκολατένια αυγά, ενώ σε γλυκά υπάρχουν πολλές παραγγελίες» ανέφερε ο ίδιος, συμπληρώνοντας πως οι τιμές παραμένουν ίδιες με πέρσι.
«Η κίνηση φέτος δεν έχει καμία σχέση με πέρσι, είναι πολύ μεγαλύτερη, περίπου στο 30%. Οι ποσότητες που αγοράζει ο κόσμος είναι μεγαλύτερες» κατέληξε.
Ο κ. Δημήτρης Καραΐσκος, έμπορος πουλερικών – αβγών – πτηνοτροφικών προϊόντων, επισήμανε πως «η κίνηση ήταν πολύ καλή και σίγουρα καλύτερη από πέρσι, αλλά όχι από προηγούμενες χρονιές, διότι λείπουν από την αγορά η εστίαση και τα ξενοδοχεία».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως είναι ικανοποιημένος και ευχαριστημένος από τη φετινή κίνηση: «Αν είχαμε τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία θα είχαμε τρελή άνοδο, διότι θα ήταν όλα γεμάτα».
Ο κ. Δημήτρης Καραΐσκος σημείωσε πως φέτος σε σχέση με μία κανονική χρονιά, όπως για παράδειγμα το 2018, οι πωλήσεις σημείωσαν πτώση 60%, ποσοστό που θα υπερκαλυπτόταν φέτος, αν ήταν ανοιχτή η εστίαση και δούλευαν τα ξενοδοχεία. «Ο κόσμος έκανε τις αγορές του, όπως κάθε χρονιά, όμως λείπει ο επισκέπτης» τόνισε, για να προσθέσει πως οι τιμές παρέμειναν ίδιες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το