Τοπικά

Παραδόθηκε ο κόμβος στο Τελωνείο που χρηματοδότησε το Υπουργείο Υποδομών (εναέριες λήψεις)

Παραδόθηκε σήμερα ο κόμβος του Τελωνείου που χρηματοδότησε το Υπουργείο Υποδομών. Ο σχεδιασμός των κόμβων ξεκίνησε το 2013. Ο Βόλος είχε ενταχθεί στη μελέτη του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τη μέτρηση και αξιολόγηση του περιβαλλοντικού θορύβου (ηχορύπανση) σε μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. Η μελέτη αυτή, που συντάχθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, σε συνεργασία και με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και με τη συνδρομή του Δήμου Βόλου, παρουσιάσθηκε και συζητήθηκε το 2013. Η μελέτη  είχε αποδείξει ότι ένα σημαντικό ποσοστό, πάνω από το 8% του πληθυσμού της πόλης, ζει σε συνθήκες υπέρβασης των ορίων του περιβαλλοντικού θορύβου. Έτσι, εκτός από τα ηχοπετάσματα που πρέπει να τοποθετηθούν σε πολλά τμήματα του Περιφερειακού, ένα από τα μέτρα που προτεινόταν και στο πλαίσιο της βιώσιμης κινητικότητας ήταν και η κατασκευή κυκλικών κόμβων σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό, τον Μάρτιο του 2014 προκηρύχθηκε  η μελέτη για τον σχεδιασμό των κόμβων, ώστε να ενταχθούν χρηματοδοτικά στο ΠΕΠ Θεσσαλίας για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Η σημερινή δημοτική αρχή  παρότι είχε ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία προχώρησε στην ακύρωση της σύμβασης  και στην απευθείας ανάθεση της μελέτης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη ως υφυπουργός Υποδομών μερίμνησε ώστε το έργο να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον Δήμο να εντάξει άλλο έργο στο πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

Φωτό: Βίλυ Σαμαλτάνη

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το