Τοπικά

Παραδόθηκε η γέφυρα του Πορταΐκού Ποταμού προϋπολογισμού 4,5 εκατ. ευρώ

Παραδόθηκε σήμερα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η γέφυρα που συνδέει την Πύλη με τον Άγιο Βησσαρίωνα στον Πορταϊκό Ποταμό, στην Επαρχιακή Οδό Πύλης – Αγίου Βησσαρίωνα – Πιαλείας – Βαλτινού. Στο χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας επισήμανε μεταξύ άλλων ότι το έργο αυτό δείχνει ότι υπάρχει μια άλλη Ελλάδα, που αντιστέκεται και παράγει έργο χρήσιμο για τον άνθρωπο.

Η γέφυρα μήκους 210 μέτρων μήκος και 12 μέτρων φάρδος, κόστισε 4,5 εκ. ευρώ και παραδόθηκε έγκαιρα προς χρήση. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο περιφερειάρχης στην τραγική απώλεια ενός από τους κατασκευαστές, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Η γέφυρα, κατασκευάστηκε από σκυρόδεμα με τοιχοειδή βάθρα και συμπαγή πλάκα από σκυρόδεμα μεταβλητού πάχους. Η κατασκευή της γέφυρας κρίθηκε απαραίτητη για την βελτίωση του οδικού δικτύου και για την εξυπηρέτηση της οδικής κυκλοφορίας στην περιοχή, η οποία σήμερα εξυπηρετείται από την υπάρχουσα παλαιά και στενή γέφυρα πλάτους 3,5 m. Η ένταξη του έργου στο Ε.Σ.Π.Α. έγινε τον Απρίλιο 2012, συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και ανάδοχος ήταν η εργοληπτική επιχείρηση «ΑΙΑΣ Α.Τ.Ε.».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το