Τοπικά

Παραδόθηκαν 60 βιβλία Μπράιγ στους «Μάγνητες Τυφλούς»

Ολοκληρώθηκε χθες το έργο «Φωτίζοντας τα βιβλία με τη γραφή Μπράιγ» με τη χθεσινή εκδήλωση του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου «Θέτις» στο ξενοδοχείο Παρκ, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, και την παράδοση των 60 βιβλίων Μπράιγ για τον εμπλουτισμό της δανειστικής βιβλιοθήκης του Σωματείου «Μάγνητες Τυφλοί». Όπως τονίστηκε, η κίνηση αυτή ας αποτελέσει το παράδειγμα για τη στήριξη και βοήθεια των ατόμων με αναπηρία όρασης.
Ο κ. Λάμπρος Παρασκευάς, υπεύθυνος εκπαιδευτικού προγράμματος και ιδρυτής του Σωματείου «Μάγνητες Τυφλοί», τόνισε πως «η προσφορά είναι πολύ σημαντική όχι τόσο για τα βιβλία Μπράιγ, όσο για τη διάθεση του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου «Θέτις», που με την κίνηση αυτή δείχνει πως σκέφτεται τους συμπολίτες του. Είναι σημαντικό να νιώθεις ότι οι συμπολίτες σου ξέρουν ότι υπάρχεις και εσύ, αντίθετα με κάποιους που αδιαφορούν. Υπάρχουν κάποιοι που ασκούν μία περίεργη πολιτική, με παράβαση των βασικών κανόνων πρόσβασης για τους τυφλούς».
Ο ίδιος υπογράμμισε πως «είναι επίσης μια πολύ σημαντική προσφορά, που θα εξυπηρετήσει τα τυφλά άτομα για την περαιτέρω μόρφωσή τους», προσθέτοντας ότι «οι τυφλοί και αμβλύωπες στην πόλη μας αριθμούν τους 452».

«Η πολιτεία δεν μπορεί να αντεπεξέλθει πλήρως στα καθήκοντά της και έτσι είναι πολύτιμη η βοήθεια των συλλόγων και ομίλων όπως οι σοροπτιμίστριες. Είναι ενθαρρυντικό να νιώθεις ότι κάποιος σε σκέφτεται» κατέληξε.
Από την πλευρά της η νέα πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου «Θέτις» κ. Ασημίνα Σέγκλια επισήμανε ότι «ολοκληρώνεται σήμερα (σ.σ. χθες) το πρόγραμμα για τους «Μάγνητες Τυφλούς», το οποίο άρχισε την προηγούμενη διετία με υπεύθυνες τη Νένα Ζήση και τη Μίτση Πασιά, με την προσφορά 60 βιβλίων Μπράιγ και μετά τα δύο στάδια που προηγήθηκαν με τη δωρεά των 4 γραφομηχανών και της ποσότητας του ειδικού χαρτιού».
Η ίδια ανέφερε πως η χαρά είναι μεγάλη για τις σοροπτιμίστριες, οι οποίες είναι πάντα κοντά στους συνανθρώπους, βοηθώντας με όποιον τρόπο μπορούν.

Η διευθύντρια προγράμματος της «Θέτιδας» κ. Μίτση Πασιά τόνισε πως το έργο είχε τρεις δράσεις, τη δωρεά 4 γραφομηχανών Μπράιγ στο Σωματείο «Μάγνητες Τυφλοί», την ικανή ποσότητα ειδικού χαρτιού για τις γραφομηχανές Μπράιγ και τη χθεσινή δωρεά των 60 βιβλίων Μπράιγ.
«Όλο το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε μέσω του Active citizens fund, που είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το οποίο στην Ελλάδα χειρίζεται το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Υποβάλαμε μία πρόταση-μελέτη, η οποία εγκρίθηκε και στη συνέχεια χρηματοδοτήθηκε, ενώ σήμερα (σ.σ. χθες) ολοκληρώνεται» σημείωσε.
Η αντιπρόεδρος του Ομίλου και βοηθός διευθύντρια προγράμματος στη διετία 2020-2022 κ. Νένα Ζήση επισήμανε πως «εμείς στον σοροπτιμισμό πιστεύουμε πως οι άνθρωποι με προβλήματα όρασης πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, στην ενημέρωση, στην κατάρτιση, στις επαγγελματικές ευκαιρίες. Έτσι αποφασίσαμε, με τις μικρές μας δυνάμεις, να βάλουμε το μικρό μας λιθαράκι για να βοηθήσουμε αυτό το πολύ δραστήριο Σωματείο, τους «Μάγνητες Τυφλούς», κάνοντας τη δωρεά των 60 βιβλίων, των 4 γραφομηχανών σε γραφή Μπράιγ και της ποσότητας χαρτιού για γραφή Μπράιγ».
Να σημειωθεί ότι με την προσφορά των 60 βιβλίων Μπράιγ τα άτομα με προβλήματα όρασης θα έχουν πρόσβαση στην ελληνική και ξένη λογοτεχνία και ποίηση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το