Τοπικά

Παραδίδουν τα κλειδιά των μαγαζιών τους οι επαγγελματίες εστίασης του Βόλου

Τα κλειδιά των μαγαζιών τους συγκεντρώνουν από σήμερα οι επαγγελματίες εστίασης στον Βόλο και θα τα παραδώσουν στο Μέγαρο Μαξίμου. Με αυτόν τον τρόπο αντιδρούν για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού. Σε μια έντονα συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας, οι επιχειρηματίες της εστίασης στο Βόλο θα συγκεντρώσουν τα κλειδιά των καταστημάτων τους και θα τα στείλουν στο Μέγαρο Μαξίμου για να τα παραλάβει, όπως λένε, ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Από σήμερα Δευτέρα,  την Τρίτη και  την Τετάρτη στην πλατεία του Αγίου Νικολάου οι επαγγελματίες της εστίασης από τις 10 το πρωί μέχρι τη μια το μεσημέρι θα μετέχουν σε κινητοποίηση του Συλλόγου τους και θα παραδίδουν τα κλειδιά τους καθώς και μια υπεύθυνη δήλωση που θα υπογράφουν ως «πρώην επιχειρηματίες».

Σύμφωνα με όλους τους υπολογισμούς, τα μηνιαία έξοδα της μικρότερης επιχείρησης εστίασης, σε παύση λόγω πανδημίας, αγγίζουν τις 3.000 ευρώ. Χρήματα που οι ιδιοκτήτες πρέπει να αποδίδουν, για να ελπίσουν ότι θα μείνουν «ζωντανοί» μέχρι το πολυπόθητο άνοιγμα.
Συγκεκριμένα, το Φ.Π.Α Οκτωβρίου-Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου, ανέρχεται στα 1.500 ευρώ, οι ασφαλιστικές εισφορές, είναι στα 330 ευρώ το μήνα, αν όχι και περισσότερα. Ο δημοτικός φόρος, είναι στα 40 ευρώ, το λογιστικό γραφείο στα 150 ευρώ, οι λογαριασμοί ρεύματος ενώ πρέπει να πληρωθούν οι τηλεπικοινωνίες, , πνευματικά δικαιώματα κ.α.

«Οι λογαριασμοί είναι πίσω απ’ την πόρτα, τα λουλούδια είναι απότιστα, αν χτυπήσει το τηλέφωνο μην το σηκώσετε», θα αναγράφει το ψήφισμα το οποίο θα κατατεθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, μαζί με τα κλειδιά των επιχειρήσεων των καταστημάτων εστίασης.
Οι επιχειρηματίες της εστίασης έχουν υπερβεί τα όριά τους. Η πανδημία τούς κρατά κλειστούς από τις 2 Νοεμβρίου. Ο φόβος για πολλά λουκέτα έχει μετατραπεί σε βεβαιότητα.

Φωτό: larissanet

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το