Ελλάδα

Παππάς: Ανοικτό το ενδεχόμενο προανακριτικής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Στη δημόσια τηλεόραση παραχώρησε συνέντευξη το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

Ο Νίκος Παππάς στη συνέντευξή του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σύστασης Προανακριτικής των Πραγμάτων Επιτροπής που θα έχει την αρμοδιότητα να διερευνήσει τα όσα ακούσθηκαν κατά τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

«Ακούσθηκαν σημεία και τέρατα δεν μένουν κάτω από το χαλί», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παππάς, ενώ ερωτηθείς για το θέμα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών υπογράμμισε, ότι θα προχωρήσει μετά την καθαρογραφή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Ορισμένοι χρησιμοποίησαν την κατοχή εφημερίδας ώστε να κάμπτονται οι κανόνες για να εξασφαλίζουν δάνεια», υποστήριξε ο κ.Παππάς ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών σημειώνοντας πως δεν υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στον εν λόγω ζήτημα αφού η πολιτεία ξεκινάει από το μηδέν και πως θα επιστραφεί το τίμημα στους προσωρινούς υπερθεματιστές.

«Δεν υπάρχει ούτε η παράταση της νόμιμης λειτουργίας που παρέδιδαν οι κυβερνήσεις στα κανάλια. Υπάρχει το τεκμήριο ότι η υπηρεσία πανελλαδικής εμβέλειας αποτιμάται με συγκεκριμένο ποσό. Το δημόσιο θα διασφαλίσει τα δικαιώματά του», υποστήριξε ο Νίκος Παππάς ενώ όσον αφορά, τέλος τις μετρήσεις της κυκλοφορίας των εφημερίδων γνωστοποίησε ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο η προετοιμασία για τον διαγωνισμό για τα barcode.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το