Τοπικά

Παπανάτσιου: Το απόλυτο φιάσκο της διαχείρισης του προσφυγικού συμπλήρωσε «το κουκούλωμα» των ειδήσεων

«Στο βωμό της εικόνας και του προφίλ, η ΝΔ δεν διστάζει να θυσιάσει την αντικειμενική και ελεύθερη ενημέρωση», τονίζει η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου, σχολιάζοντας τις καταγγελίες για φίμωση της ΕΡΤ.
Όπως, ειδικότερα, αναφέρει σε δήλωσή της:

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν από χθες καταγγελίες για φίμωση και λογοκρισία επιβεβλημένη στην ΕΡΤ από τη Κυβέρνηση της ΝΔ, σε σχέση με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στα Νησιά Χίο και Λέσβο. Μάλιστα, σχετικά δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, αναφέρονται και σε «έλεγχο» των δημοσιευμάτων της ΕΡΤ Βόλου.
Την απόβαση των δυνάμεων ΜΑΤ σε Λέσβο και Χίο, τις σκηνές βίας απέναντι σε νησιώτες και νησιώτισσες και το απόλυτο φιάσκο της διαχείρισης του προσφυγικού-μεταναστευτικού, συμπλήρωσε «το κουκούλωμα» των ειδήσεων και «ο νόμος της σιωπής», που επέβαλλε η Κυβέρνηση στους δημοσιογράφους της Δημόσιας Τηλεόρασης.
Η λογοκρισία επεκτάθηκε σε όλη την επικράτεια, σε χρόνο μηδέν. Άνωθεν «οδηγία» όρισε ότι οι ειδήσεις πλέον θα πρέπει να ελέγχονται και να εγκρίνονται από ειδική επιτροπή του Ραδιομεγάρου, πριν αναρτηθούν.

Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης έσπευσαν, ευθύς αμέσως με την ανάληψη της Κυβέρνησης, να νομοθετήσουν την υπαγωγή της ΕΡΤ και του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ) απευθείας στον Πρωθυπουργό.
Σήμερα, όλοι οι πολίτες της χώρας, αντιλαμβάνονται τον λόγο.
Τον κ. Μητσοτάκη τον ενδιαφέρει «η επικοινωνία και όχι η ουσία», όπως άλλωστε ο ίδιος έχει δηλώσει.
Στο βωμό της εικόνας και του προφίλ, η ΝΔ δεν διστάζει να θυσιάσει την αντικειμενική και ελεύθερη ενημέρωση.
Δυστυχώς για εκείνους όμως, ο ελεύθερος λόγος δεν φιμώνεται και η αλήθεια δεν κρύβεται για πολύ.
Λυπούμαστε πραγματικά γιατί αναγκαζόμαστε να αναφέρουμε ότι αυτές οι πρακτικές ανήκουν σε άλλες εποχές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το