Τοπικά

Παπαναστάσης: Το λιμάνι του Βόλου ο στόχος στρατιωτικών σχεδίων των Αμερικανών

Το ΚΚΕ μελετάει και αναλύει τις διεθνείς εξελίξεις, τις τάσεις που γεννιούνται και αναπτύσσονται στα εθνικά θέματα, με τις εξελίξεις να χαρακτηρίζονται πυκνές και επικίνδυνες. Στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή που περιλαμβάνει το Αιγαίο, την Α. Μεσόγειο, τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα, τη Μ. Ανατολή, τη Β. Αφρική, τον Περσικό Κόλπο και την Ερυθρά Θάλασσα, ζούμε σημαντικά γεγονότα, σύμφωνα με τον Νικόλαο Παπαναστάση, βουλευτή του ΚΚΕ, αντισυνταγματάρχης Ειδ. Δυνάμεων ε.α, που σήμερα σε ομιλία του στο Μεταξουργείο, παρουσίασε την εικόνα στη Συρία, στη Λιβύη, στην Τουρκία, την Κύπρο και τη Μέση Ανατολή . Μίλησε για την διατήρηση της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο, την κατοχή στα Παλαιστινιακά εδάφη, τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου στο Αιγαίο. Εξέφρασε επίσης τους φόβους του για τη στρατικοποίηση της Μαγνησίας με νατοϊκές δυνάμεις, που έχουν στόχο τους το λιμάνι του Βόλου.

Ο ίδιος δεν έκρυψε την ανησυχία του για τη συνεχή και παρατεινόμενη αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας εκ μέρους του Ερντογάν και βεβαίως την απαράδεκτη τακτική να αμφισβητεί διεθνείς συμφωνίες που καθόρισαν τα σύνορα στην περιοχή και στα συγκεκριμένα κράτη, στο Αιγαίο, στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο από προηγούμενες δεκαετίες.

Στη διάρκεια της ομιλίας του εξέφρασε την αντίθεση του ΚΚΕ στη νέα ελληνοαμερικανική συμφωνία που – όπως είπε – «επεκτείνει τις αμερικανικές και ΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Ελλάδα και εμπλέκει τη χώρα μας σε νέους τυχοδιωκτισμούς και σε πολεμικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως είπε, ο «εμπρηστής» είναι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και ο πυρήνας του, τα μονοπώλια, που κινούνται με κίνητρο την αύξηση των κερδών τους, τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς εμπορευμάτων, Ενέργειας, οι γεωστρατηγικές στοχεύσεις κ.ά. Ανέφερε πως είναι πολύ επικίνδυνη η εμπλοκή της Ελλάδας επισημαίνοντας πως ο χαρακτηρισμός Αμυντική Συνεργασία» Ελλάδας – ΗΠΑ.είναι παραπειστικός και αποσκοπεί να αποκρύψει πως στη Σούδα, στη Λάρισα, στο Στεφανοβίκειο, στην Αλεξανδρούπολη, στο Ακτιο και σε άλλες ευρω-ατλαντικές «φωλιές» δημιουργείται μια ισχυρή πολεμική υποδομή, ένα τόξο οπλικών συστημάτων και εγκαταστάσεων που συνδέονται με παρόμοιες σε άλλες χώρες και είναι στην υπηρεσία των πολιτικοστρατιωτικών σχεδίων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία, με μεγάλους κινδύνους για το λαό .

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το