Τοπικά

Πάνω από το όριο τα χλωριόντα στο πόσιμο νερό “Θ”

NERO

Αυξημένα χλωριούχα πάνω από την ενδεικτική τιμή των 250 mg/l καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στο πόσιμο νερό του πολεοδομικού συγκροτήματος, όπως προκύπτει από τις αναλύσεις δειγμάτων, τα οποία απεστάλησαν στη Διεύθυνση Υγείας. Στο μεταξύ, συστάσεις στους καταναλωτές για εξοικονόμηση νερού κάνει με ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΜΒ, μετά την υπερκατανάλωση που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων αυξημένα χλωριόντα καταγράφηκαν: Στο πάρκο Καλλιθέας (έναντι πάρκου) 253 mg/l, στον Άγιο Κωνσταντίνο (πάρκο κοινόχρηστη βρύση) 257 mg/l, στην πλατεία Ελευθερίας (πάρκο κοινόχρηστη βρύση) 259 mg/l, περιοχή Δημαρχείου (αρχή Δημητριάδος, 266 mg/l, Αγία Ειρήνη – Αλυκές Εκκλησία κοινόχρηστη βρύση 259 mg/l, ΜΕΤΚΑ πάρκο (κοιν. βρύση) 292 mg/l, Αγ. Σπυρίδων κατάστημα έναντι εκκλησίας 280 mg/l, Αγ. Βαρβάρα (οικία) 261 mg/l, Χημείο 266 mg/l, 0,30 Σαμπάναγα Εκκλησία κοιν. βρύση 296 mg/l, Διμήνι Δημαρχείο κοιν. βρύση 271 mg/l, 0,25 Α’ ΒΙΠΕ (Παπαδόπουλος) 285 mg/l, Β’ ΒΙΠΕ (Πυροσβεστική) 291 mg/l, Γλαφυρά 301 mg/l. Να αναφερθεί ότι το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο στα χλωριόντα είναι τα 250 mg/l.

Συστάσεις
Στην ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ μεταξύ άλλων αναφέρονται:
«Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται υπερκατανάλωση νερού που συνδυαζόμενη με την αναμενόμενη μείωση της παροχής των πηγών δημιουργεί δυσκολία στην αναπλήρωση της στάθμης των δεξαμενών προκειμένου να εξασφαλίζεται η καθημερινή επαρκής υδροδότηση, των υδραγωγείων των οικισμών του Καλλικρατικού Δήμου Βόλου.
Εξαιτίας της υπερκατανάλωσης και όσο αυτή συνεχίζεται, η ΔΕΥΑΜΒ είναι υποχρεωμένη να προβαίνει στις κατάλληλες ενέργειες για την εξασφάλιση της λειτουργίας των δεξαμενών υδροδότησης του Δήμου Βόλου.
Ιδιαίτερα για το Π.Σ. Βόλου και ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται το αμέσως επόμενο διάστημα, παρακαλούνται οι καταναλωτές να συμβάλλουν στην εξοικονόμηση νερού ώστε να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή επάρκεια και ποιότητα νερού.
Ειδικότερα:
* Να αποφεύγουν την αλόγιστη χρήση του.
* Να μην χρησιμοποιούν λάστιχο για πλύσιμο πεζοδρομίου ή αυτοκινήτου ή για πότισμα κήπων.
* Να ελέγχουν τις υδραυλικές εγκαταστάσεις για τυχόν διαρροές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το