Τοπικά

Πάνω από 90 νοσηλευόμενοι με γρίπη και ιώσεις  

Αντιδράσεις βουλευτών και δημάρχου Βόλου για την αποδυνάμωση του Νοσοκομείου Βόλου

Πάνω από 90 ασθενείς νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Βόλου με συμπτώματα γρίπης και διαφόρων ιώσεων, ενώ ένας στους δύο συμπολίτες που μεταβαίνουν στα φαρμακεία, κάνουν αγορές σε αντιπυρετικά και γενικότερα φάρμακα για το βήχα, την καταρροή, τον πονόλαιμο. Μάλιστα στις συνταγές που εκτελούν οι φαρμακοποιοί, περιλαμβάνεται και το φάρμακο κατά του αλλεργικού βήχα λόγω της επιβαρημένης ατμόσφαιρας στην πόλη.

«Σε κάθε οικογένεια υπάρχει και τουλάχιστον ένας άρρωστος από γρίπη» τονίζει φαρμακοποιός υπογραμμίζοντας την έξαρση των ιώσεων αυτή την περίοδο, ενώ από την πλευρά τους οι γιατροί κάνουν λόγο για κορύφωση του φαινομένου που θα κρατήσει ακόμη 20 ημέρες περίπου.

Η έξαρση των ιώσεων αποτυπώνεται ξεκάθαρα στις δύο Παθολογικές Κλινικές του Νοσοκομείου Βόλου οι οποίες έχουν ξεχειλίσει από νοσηλευόμενους ασθενείς και έχουν δεσμεύσει κλίνες και από άλλες κλινικές για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο. Αυτή τη στιγμή εκτιμάται ότι γύρω στα 90 άτομα νοσηλεύονται στις Παθολογικές Κλινικές με συμπτώματα γρίπης και ιώσεων.

Ακόμη πιο δύσκολη είναι η κατάσταση στα Επείγοντα που καθημερινά κατακλύζονται από κόσμο που προστρέχουν εκεί για να βοηθηθούν και να πάρουν την απαιτούμενη φαρμακευτική αγωγή.

Οι γιατροί από τις Παθολογικές Κλινικές αναφέρουν πως αυτή την περίοδο βρισκόμαστε στην κορύφωση της εμφάνισης των ιώσεων και της γρίπης και η υψηλή προσέλευση ασθενών είναι κάτι το αναμενόμενο σε αυτή την εποχή. Ωστόσο σχολιάζουν το γεγονός πως, όσοι ασθενούν, αν δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό, αλλά για μια απλή ίωση, μπορούν να απευθύνονται και στο ΠΕΔΥ, για να εξεταστούν εκεί, και όχι να καταφεύγουν όλοι στα Επείγοντα.

Όταν πρόκειται για την γρίπη, το κύριο σύμπτωμα είναι ο υψηλός και έντονος πυρετός που διαρκεί περίπου τρεις ημέρες, καθώς και η κακουχία, ο βήχας, η καταρροή. Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να διαρκέσουν και τέσσερις ημέρες. Υπάρχουν, όμως και οι ήπιες ιώσεις που σχετίζονται με τον πυρετό που είναι μικρότερης έντασης, τον πονόλαιμο, το βήχα. Πάντως υπάρχουν και άτομα που ασθένησαν από τη γρίπη και αναγκάστηκαν να μείνουν στο κρεβάτι ακόμη και επτά ημέρες.

Από την πλευρά τους οι γιατροί συστήνουν στον κόσμο να μην μετακινούνται πολύ αυτή την περίοδο και να μην συναθροίζονται σε κλειστούς χώρους, αν δεν υπάρχει ανάγκη, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να κωλύσουν τον ιό της γρίπης και να ταλαιπωρηθούν από την ασθένεια.

Παράλληλα αναφέρουν ότι είναι άμεση ανάγκη να προχωρήσουν στον εμβολιασμό του αντιγριπικού εμβολίου, όσοι δεν το έχουν κάνει ήδη, ώστε να προφυλαχθούν για το Φεβρουάριο και το Μάρτιο που οι ιώσεις θα υπάρχουν ακόμη.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστας Ματσιόλης τόνισε πως ένας στους δύο ασθενείς που έρχονται αυτή την περίοδο στα φαρμακεία, σχετίζεται με την γρίπη και την ίωση ζητώντας αντιπυρετικά, καραμέλες για το λαιμό, αλλά και φάρμακα για το βήχα και την καταρροή. Τα κύρια συμπτώματα στους ασθενείς είναι ο υψηλός πυρετός, ο βήχας, ο πονόλαιμος. Μάλιστα από τις συνταγές που χορηγούν οι γιατροί στους ασθενείς, βλέπουμε ότι περιλαμβάνεται και η αντιβίωση για τον αλλεργικό βήχα. Γιατί λόγω της επιβαρημένης ατμόσφαιρας της πόλης και με την γνωστή αερορύπανση, εκδηλώνεται πλέον και αυτή η μορφή βήχα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το