Τοπικά

Πάνω από 700 άτομα στην Γιορτή Τσίπουρου – Πλημμύρισε από κόσμο η πλατεία του Μουρεσίου

Πάνω από 700 άτομα παρευρέθηκαν στην 3η Γιορτή Τσίπουρου που πραγματοποιήθηκε στο Μούρεσι. Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για την παραγωγή τσίπουρου, γεύτηκαν τους πολύ ξεχωριστούς μεζέδες που ετοίμασαν τα μέλη του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου και χόρεψαν υπό τους ήχους της πηλιορείτικης και ευρύτερης μουσικής παράδοσης.

Η Γιορτή Τσίπουρου που πλέον τείνει να γίνει θεσμός, διοργανώθηκε στην πλατεία του Μούρεσι από τον «Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μουρεσιωτών Ν. Μαγνησίας».
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση του τρόπου παρασκευής του τσίπουρου στους επισκέπτες και στην συνέχεια το τσίπουρο έρεε άφθονο όπως και οι τσιπουρομεζέδες που το συνόδευαν.
Η εκδήλωση για πρώτη φορά πλαισιώθηκε από ζωντανή παραδοσιακή μουσική και με τα χορευτικά συγκροτήματα του συλλόγου Αργιθεατών Ν. Μαγνησίας, το Γυναικείο τμήμα Μουρεσίου, Ανηλίου, Αγ. Δημητρίου και του Α.Ο Κισσού «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ»

s2-f2
Τους επισκέπτες περίμεναν πολλές εκπλήξεις, ενώ η είσοδος για το κοινό ήταν ελεύθερη.
Ο πρόεδρος του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου Μουρεσίου κ. Γιάννης Κρινάκης ανέφερε πως η προσέλευση επισκεπτών όχι μόνο από το Ανατολικό Πήλιο, αλλά από άλλες περιοχές, ήταν απροσδόκητα πολύ μεγάλη. Ο κόσμος ευχαριστήθηκε ιδιαίτερα χορεύοντας, τραγουδώντας, πίνοντας τσίπουρο και γευόμενος ξεχωριστούς μεζέδες που ετοίμασαν τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου. Κάθε χρόνο η γιορτή συγκεντρώσει όλο και περισσότερους επισκέπτες.
Μάλιστα ήδη είναι σε λειτουργία η ιστορία του συλλόγου www.mouresiotes.gr/.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το