Ελλάδα

Πάνω από 31.000 παράτυποι μετανάστες στην Ελλάδα

metanastes

Στον μεγάλο αριθμό των παράτυπων μεταναστών που δέχεται η Ελλάδα και στο τεράστιο βάρος για το σύστημα υγείας, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, κατά την υπουργική διάσκεψη σχετικά με την «Υγεία στη Μεσόγειο», που έγινε στη Ρώμη, επισημαίνοντας την ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών- μελών της ΕΕ και την προώθηση της συνεργασίας με τις χώρες της Μεσογείου- μη μέλη της ΕΕ, με στόχο την ανάπτυξη ικανοτήτων (capacity building) των χωρών καταγωγής ή διέλευσης των μεταναστών για την πρόληψη και τον έλεγχο απειλών από μεταδοτικά νοσήματα και την ενίσχυση των υποδομών δημόσιας υγείας.
Όπως είπε ο κ. Βορίδης, οι παράτυποι μετανάστες στην Ελλάδα αναμένεται έως το τέλος τους έτους να ξεπεράσουν τα 31.000 άτομα, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα το ζήτημα της κάλυψης των αναγκών υγείας τους αλλά και το βάρος για το σύστημα υγείας, σε επίπεδο υποδομών και πόρων, ιδιαίτερα σε περίοδο κρίσης και οικονομικών περιορισμών.
Στη συζήτηση για τον Διεθνή Υγειονομικό Κανονισμό, οι υπουργοί αναφέρθηκαν στη σημασία της εφαρμογής του, υπογραμμίζοντας ιδιαιτέρως τις προβλέψεις σε σχέση με την ετοιμότητα για την αντιμετώπιση επιδημιών, οι οποίες αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντίδραση και προστασία από την επιδημία του ιού Έμπολα. Στο θέμα της αντιμετώπισης της μικροβιακής αντοχής τονίστηκε η σημασία της συνετής χρήσης των αντιβιοτικών και η παρακολούθηση της συνταγογράφησης για την ασφάλεια των ασθενών και υπογραμμίστηκε η ανάγκη ανάπτυξης κατευθυντήριων οδηγιών για τους επαγγελματίες υγείας και η ευαισθητοποίηση του κοινού.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το