Ελλάδα

Πάνω από 20.000 δρομείς στον «30ο Γύρο της Αθήνας»

Με πολλά χαμόγελα και τα αναμνηστικά τους διπλώματα στο χέρι αποχώρησαν σταδιακά από το Παναθηναϊκό Στάδιο οι δρομείς που πήραν μέρος στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, τον 30ο γύρο της Αθήνας.

Η ανταπόκριση του κόσμου στη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας ήταν συγκινητική ακόμα και από ανθρώπους που δεν πήραν μέρος στις τέσσερις διαδρομές.
Τη διοργάνωση είχε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» με στόχο τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας.
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 10 τόνοι τροφίμων που θα διατεθούν για το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου.
Ο κ. Καμίνης έδωσε την εκκίνηση για τις διαδρομές των 10 και 5 χλμ. Περισσότεροι από 20.000 δρομείς συμμετείχαν στο μαζικότερο αθλητικό και κοινωνικό γεγονός της τοπικής αυτοδιοίκησης, που διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

 
Η εκκίνηση των 3χλμ. δόθηκε από την Ηρώδου Αττικού, ενώ των Α.μεΑ. από την Εθνική Πινακοθήκη. Ο τερματισμός όλων των διαδρομών γίνεται στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
Πρώτος στα 5χλμ τερμάτισε ο Αλέξανδρος Σουκόλης
Δεύτερος στα 10χλμ ο Γκουγκούλιας Αποστόλης
Φέτος η διαδρομή των 10χλμ. ήταν μια νέα διαδρομή.

 
Συγκεκριμένα:
10χλμ.: (νέα διαδρομή) εκκίνηση Β. Κων/νου (ρεύμα καθόδου) – Αρδηττού (ρεύμα καθόδου) – Αθ. Διάκου (δεξιά) (με τη ροή της κυκλοφορίας των οχημάτων) – Λ. Συγγρού (αριστερά) (ρεύμα καθόδου για Πειραιά) –Καλλιρόης (δεξιά) – Χαμοστέρνας – Πειραιώς (δεξιά) (στο ρεύμα ανόδου προς κέντρο) – Σταδίου – Φιλελλήνων – Αμαλίας (δεξιά) – Λ. Βασ. Όλγας (αριστερά) (αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας) – Β. Κων/νου (τερματισμός)
5 χλμ.: εκκίνηση Βασ. Κων/νου (ρεύμα ανόδου προς Κηφισιά) – κόμβο του Hilton (αριστερά) (ρεύμα καθόδου προς Μ. Βρετάνια) – Πανεπιστημίου (δεξιά) – Πεσμαζόγλου (αριστερά) – Σταδίου (αριστερά) – Φιλελλήνων – Λ. Αμαλίας (δεξιά) – Λ. Βασ. Όλγας (αριστερά) (αντίθετα ρεύμα κυκλοφορίας) – Β. Κωνσταντίνου (τερματισμός)
3χλμ.: αφετηρία επί της Ηρώδου Αττικού – (δεξιά) στη Β. Γεωργίου – Ρηγίλλης – (αριστερά) στο αντίθετο ρεύμα στη Λ. Βασ. Σοφίας – (αριστερά) στη Λ. Αμαλίας – στη Λ. Βασ. Όλγας – (αριστερά) στη Λ. Βασ. Κωνσταντίνου – τερματισμός επί της Λ. Βασ. Κωνσταντίνου
1 χλμ.: ΑμεΑ: Πινακοθήκη (κόμβος Hilton) – αντίθετη κίνηση δρομέων προς το Καλλιμάρμαρο – Καλλιμάρμαρο (τερματισμός)

 

Πριν την έναρξη του 30ου Γύρου της Αθήνας οι ομάδες της Ελένης Πετρουλάκη και της Κατερίνας Λάσπα, βρέθηκαν στη γραμμή εκκίνησης για την απαραίτητη προθέρμανση αλλά και για την αποθεραπεία των συμμετεχόντων στον τερματισμό. Η Ελένη Πετρουλάκη παράλληλα ενημέρωσε για τη σημασία της υγιεινής διατροφής και της άσκησης από την παιδική ηλικία.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το