Τοπικά

Πανηγυρικός ο εορτασμός της Παναγίας Ξενιάς – Μητροπολίτης Ιγνάτιος: “Το μοναστήρι επανέρχεται στην παλιά του δόξα”

Πλήθος κόσμου συμμετείχε και στην φετινή πανήγυρη της Ιεράς Μονής Παναγίας κάτω Ξενιάς, με αφορμή την εορτή Απόδοσης της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου. Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, πλαισιωμένος από πλειάδα κληρικών. Παρέστησαν οι Βουλευτές Μαγνησίας κ.κ. Χρήστος Μπουκώρος και Αθανάσιος Λιούπης, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Ευάγγελος Χατζηκυριάκος, ο Αστυνομικός Δ/ντής Μαγνησίας κ. Βασίλειος Καραΐσκος και λοιποί εκπρόσωποι των Αρχών.

Στο κήρυγμά του ο κ. Ιγνάτιος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το όνομα Παναγία Ξενιά παραπέμπει στην φιλοξενία, αφού η Παναγία μάς φιλοξενεί στο Μοναστήρι της και ελπίζουμε στην δική της φιλοξενία στην Βασιλεία των Ουρανών. Αυτή η Παναγιά γίνεται το πρότυπο της φιλοξενίας όλων, μάς δίδαξε, με την προσευχή και την σιωπή Της, εργάστηκε για την πραγμάτωση της ενότητας, αυτής που βιώνουμε και απόψε στο Μοναστήρι Της. Ο Χριστός, από του Σταυρού, την κατέστησε Μητέρα του Μαθητού και Μάνα όλων μας, που μάς προστατεύει, μάς εμπνέει, μάς νουθετεί, πρεσβεύει για εμάς και μάς καλεί να την φιλοξενήσουμε στην καρδιά μας, κοινωνώντας, με τον τρόπο αυτόν, την Σωτηρία…».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Ιγνάτιος επισήμανε ότι η πάνδημη παρουσία όλων σ’ αυτό το πανηγύρι «είναι μια ακόμα απόδειξη ότι τούτος ο λαός δεν θα χαθεί ποτέ, γιατί θα έχει πάντοτε Στρατηγό την Παναγιά, Σωτήρα, Λυτρωτή και Ελπίδα τον Χριστό και καταφύγιο την ενοποιό Ορθόδοξη πίστη. Μπορεί το Μοναστήρι μας να τραυματίστηκε, αλλά πλέον μπορούμε να το δούμε και πάλι να επανέρχεται στην παλιά του δόξα. Οι εργασίες προοδεύουν και χαίρομαι να θαυμάζω το έργο που συντελείται μόνο με την δική σας συμβολή και αυτό είναι το θέλημά Της. Ίσως του χρόνου τέτοια μέρα, θα είμαστε σε θέση να δούμε τους πρώτους φιλοξενούμενους της Παναγιάς μας στο αποκατεστημένο και ανορθωμένο Μοναστήρι Της».

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του κ. Ιγνατίου, παρουσία μεγάλου πλήθους προσκυνητών. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το