Τοπικά

Πανηγύρεις Αγίων Αναργύρων – Εθελοντική Αιμοδοσία στους Αγίους Αναργύρους Βόλου

Τη μνήμη των Αγίων Ιατρών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των Ρωμαίων εορτάζει την Παρασκευή 1/7 η Εκκλησία μας. Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 7.30 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου της ΙΜΔ, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Στις 10.00 μ.μ. θα αρχίσει Ιερά Αγρυπνία.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βρεσθένης κ.Θεοκλήτου, ο οποίος και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Στις 6.30 μ.μ. θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση των Αγίων.

 

Εθελοντική Αιμοδοσία

 

Στο πλαίσιο της πανηγύρεως του Ναού, την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 30 Ιουνίου από τις 6.00 έως τη 8.00 μ.μ. στον προαύλιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί μία ακόμα Εθελοντική Αιμοδοσία, για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος της Τοπικής μας Εκκλησίας και την ενίσχυση ασθενών αδελφών μας, που αντιμετωπίζουν έκτακτες και άμεσες ανάγκες για την λήψη αίματος.

 

Την μνήμη των Αγίων Αναργύρων πανηγυρίζουν, επίσης:

 

Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων Πορταριάς

 

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ’αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Αγάθωνος Ντάτσιου, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων Άνω Λεχωνίων

 

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Φιλοκτήμονος Σταμόπουλου – Σαμαρά, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το