Τοπικά

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προωθεί την αξιοποίηση 200 στρεμμάτων στα Πευκάκια “Θ”

 

pefkakia arxaia

Στην αξιοποίηση της έκτασης 200 περίπου στρεμμάτων που βρίσκεται στα Πευκάκια, αλλά ανήκει σε αρχαιολογικό χώρο και γι’ αυτό τόσα χρόνια δεν είχε γίνει κάποια παρέμβαση, θέλει να προχωρήσει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το οποίο μεταβίβασε την προαναφερθείσα έκταση στην Εταιρεία Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας.

Η ίδια μεταβίβαση έγινε και για την έκταση περίπου δεκαπέντε στρεμμάτων που διαθέτει το Πανεπιστήμιο στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα.

Το θέμα της μεταβίβασης των προαναφερθεισών εκτάσεων στην Εταιρεία Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Συγκλήτου.

«Η αξιοποίηση θα έχει κυρίως το χαρακτήρα της διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως κάποιες συναυλίες το καλοκαίρι» τόνισε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γιώργος Πετράκος.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «το Πανεπιστήμιο διαθέτει δύο εκτάσεις, η πρώτη που είναι 200 στρέμματα στα Πευκάκια και η δεύτερη δεκαπέντε στρεμμάτων στη λίμνη Πλαστήρα. Και οι δύο εκτάσεις βρίσκονται κοντά σε αρχαιολογικούς χώρους, γι’ αυτό και τόσα χρόνια δεν μπορούσε να γίνει κάποια ευρύτερη αξιοποίησή τους. Το Πανεπιστήμιο διαθέτει 200 στρέμματα στα Πευκάκια, αλλά είναι σε αρχαιολογικό χώρο, με αποτέλεσμα να μπορεί να χαρακτηριστεί ως δώρον άδωρον, όλη αυτή η ιδιοκτησία. Εμείς, επειδή δεν μπορούμε να το αξιοποιήσουμε, μεταβιβάζουμε την έκταση αυτή, όπως και της λίμνης Πλαστήρα, στην Εταιρεία Αξιοποίησης η οποία μπορεί να διοργανώσει κάποιες δραστηριότητες, όπως πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες. Σε κάθε περίπτωση η Εταιρεία μπορεί να προχωρήσει στην εκπόνηση ενός σχεδίου δράσης, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι χώροι, έχοντας βέβαια υπάρξει συμφωνία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων».

Ο πρύτανης πρόσθεσε πως αυτή η έκταση στα Πευκάκια έχει παραχωρηθεί εδώ και πολλά χρόνια, αλλά όποιος επιχειρούσε να κάνει μια παρέμβαση, υπήρχε πιθανότητα να έπεφτε πάνω σε αρχαία μνημεία.

Στη συνεδρίαση της Συγκλήτου έγινε και η κατανομή των 20 θέσεων μονίμων μελών ΔΕΠ, από μία σε κάθε τμήματα, ενώ για τις δύο τελευταίες θέσεις έγινε ψηφοφορία για το αν θα πήγαιναν στο Τμήμα δασκάλων ή το Πληροφορικής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το