Τοπικά

Καταθέτουν για παραχωρήσεις χώρων σε ιδιώτες οι δημοτικοί σύμβουλοι του Βόλου “Θ”

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Συνεχίζονται οι καταθέσεις στον πταισματοδίκη Βόλου δημοτικών συμβούλων, αλλά και προέδρων εκπολιτιστικών συλλόγων, στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας μετά την καταγγελία που έχει γίνει από δημότες Βόλου («Πολίτες του Βόλου που διαβάζουν ιστότοπους, Διαύγεια και εφημερίδες»), ότι ο Δήμος Βόλου αποφάσιζε διοργανώσεις γιορτών και παραχωρήσεις χώρων σε ιδιώτες (Γιορτή Κρασιού, εκμίσθωση πλατειών για χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις), τις οποίες η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει κρίνει παράνομες.
Κλήτευση για απολογία μετά την ανώνυμη καταγγελία έχουν δεχθεί 30 περίπου άτομα, μεταξύ των οποίων δημοτικοί σύμβουλοι και πολίτες, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ εκείνων που έχουν κλητευτεί είναι ο τεθείς σε αργία δήμαρχος Βόλου, οι αντιδήμαρχοι κ. κ. Λιβογιάννης και Πέγιος και δημοτικοί σύμβουλοι τόσο της πλειοψηφίας, όσο και των μειοψηφιών. Στην ανώνυμη καταγγελία φέρεται να αναφέρεται ότι «οι παραχωρήσεις χώρων γίνονταν κανονικά σε ιδιώτες, παρά τις προαναφερόμενες αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης».
Στο σχετικό έγγραφο που λαμβάνουν οι κλητευθέντες, αναφέρονται τα εξής: «Κλήση για ανάκριση αντικειμένου την 1η Μαρτίου, για να εξεταστεί σε προκαταρκτική έρευνα και δώσει εξηγήσεις στους ισχυρισμούς του ανωνύμου μηνυτή και πολιτών του Βόλου, που διαβάζουν ιστότοπους διαύγεια και εφημερίδες, κατά αυτού”.
Χθες το κατώφλι του Πταισματοδικείου Βόλου πέρασε ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Κριθαριάς κ. Σπ. Μάμαλης, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο Σύλλογός του δεν έχει διοργανώσει εκδήλωση σε δημόσιο χώρο, παρά μόνο σε ιδιωτικό, δεν έχει λάβει ένα ευρώ από το Δήμο και ότι με τις καταγγελίες αυτές συκοφαντείται. Μέχρι σήμερα έχουν καταθέσει συνολικά εννιά πρόεδροι εξωραϊστικών και εκπολιτιστικών συλλόγων της περιοχής στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, ενώ θα καταθέσουν και δημοτικοί σύμβουλοι, συνολικά 30.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το