Τοπικά

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Αντίθετοι οι φοιτητές δημοτικής εκπαίδευσης στον νόμο Κεραμέως

Ο φοιτητικός σύλλογος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με ανακοίνωσή του, εκφράζει «την αντίθεσή του στον αντιεκπαιδευτικό νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη και συγκεκριμένα, σχετικά με:
Α) Τον καθορισμό ασφυκτικού χρονικού πλαισίου φοίτησης σύμφωνα με τον οποίο θα διαγράφονται αυτόματα φοιτητές που έχουν φοιτήσει ν+2 ή ν+3 έτη.
Β) Την καθορισμένη από τα ιδρύματα, βάση εισαγωγής, πρόβλεψη που θα στερήσει, εμμέσως, από αρκετούς απόφοιτους Λυκείου, το δικαίωμα εισαγωγής τους στην Ανώτατη Εκπαίδευση.
Γ) Τη σύσταση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, ρύθμιση που θα εντείνει την αστυνομική βία σε βάρος των φοιτητών.
Δ) Την εφαρμογή του Πειθαρχικού Δικαίου.
Ε) Τον έλεγχο εισόδου – εξόδου στο Πανεπιστήμιο, δυο μέτρα τα οποία στερούν το αναφαίρετο δικαίωμα του ατόμου να εκφράζει και να διακινεί ελεύθερα τις ιδέες του, σε έναν χώρο, όπου όχι μόνο το επιτρέπει, αλλά το «απαιτεί»!
Αξιοσημείωτο δε, είναι το γεγονός, πως η κυβέρνηση αποφασίζει και νομοθετεί σε μια περίοδο όπου καθίσταται αδύνατη η όποια άμεση και νόμιμη αντίδρασή μας. Τέλος, καταγγέλλουμε τη βίαιη εκκένωση της Πρυτανείας του ΑΠΘ καθώς και τις δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις των φοιτητών από τις αστυνομικές αρχές.
Καμία μορφή βίας δεν ανήκει στον πανεπιστημιακό χώρο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το