Ελλάδα

Πανελλήνιες εξετάσεις: Στο ΣτΕ 70 υποψήφιοι για τον αριθμό των εισακτέων

Ο αριθμός των εισακτέων στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις μπήκε στο μικροσκόπιο της συζήτησης στην Ολομέλεια του ΣτΕ μετά την προσφυγή 70 περίπου υποψηφίων. Οι προσφεύγοντες ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές οι αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας για τον καθορισμό του αριθμού των εισακτέων σπουδαστών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και για την κύρωση των πινάκων εισαγομένων στα τμήματα και τις Σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι δικηγόροι των υποψήφιων χαρακτήρισαν στη σημερινή συζήτηση αντισυνταγματικές και παράνομες της υπουργικές αποφάσεις, υποστηρίζοντας ότι ανατρέπουν την κατανομή θέσεων, μεταξύ των υποψηφίων του παλαιού και του νέου συστήματος εισαγωγικών εξετάσεων. Επιπλέον επεσήμαναν ότι το υπουργείο Παιδείας μετέβαλε τρεις φορές την εξεταστέα ύλη, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ σε κανένα κράτος του κόσμου.
Οι αλλαγές αυτές, όπως επισήμαναν οι δικηγόροι των αιτούντων, απετέλεσαν βόμβα στα θεμέλια των εισαγωγικών εξετάσεων. Η Ολομέλεια του ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση της.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το