Τοπικά

Πανελλαδική πρωτιά για Βολιώτισσα δικηγόρο

Η Βολιώτισσα δικηγόρος Αποστολία Γουγούση, με καταγωγή από τη Σούρπη, κατάφερε να αποσπάσει το πρώτο βραβείο, που συνοδευόταν και από χρηματικό έπαθλο 800 ευρώ, σε πανελλήνιο διαγωνισμό με θέμα «Η διμερής οικονομική και πολιτική συνεργασία Βουλγαρίας και Ελλάδας ως μοντέλο διεθνών σχέσεων και παράγοντας σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη» .
Η σημαντική διάκριση για την Αποστολία Γουγούση ήρθε την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια ημερίδας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη. Θέμα της ημερίδας ήταν «Η διμερής οικονομική και πολιτική συνεργασία Βουλγαρίας-Ελλάδας ως πρότυπο διεθνών σχέσεων και παράγοντας σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη”.

Η εν λόγω ημερίδα αποτελούσε το τελικό στάδιο πανελλαδικού φοιτητικού διαγωνισμού δοκιμίου που διοργανώθηκε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών με τίτλο: «Master’s Degree in politics and Economics of Contemporary Eastern and Southeastern Europe» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, το Ελληνικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο στη Βουλγαρία και το Γενικό Προξενείο της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη.

Ο φοιτητικός διαγωνισμός ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ συνολικά κατατέθηκαν έντεκα εργασίες. Η επιτροπή του διαγωνισμού αποτελούνταν από τους Βασίλ Βάλτσεβ, Γενικό Πρόξενο της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη, Νίκο Μαραντζίδη, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Δημήτριο Σταματόπουλο, Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Γεώργιο Χρηστίδη, Επίκουρο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η επιτροπή κατόπιν αξιολόγησης, συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων αποφάσισε την κατάταξη των βραβευθέντων εργασιών .
Η Αποστολία Γουγούση κατάφερε όχι μόνο να διακριθεί, καθώς και να λάβει το πρώτο βραβείο.

Αναλυτικά η κατάταξη ήταν η εξής:
Α΄ Βραβείο (800 ευρώ)
Στην εργασία της Αποστολίας Γουγούση, μεταπτυχιακής φοιτήτριας του Π.Μ.Σ. «Master’s Degree in politics and Economics of Contemporary Eastern and Southeastern Europe» του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Β΄ Βραβείο (500 ευρώ)
Στην εργασία της Αθανασίας Μουνταλά, μεταπτυχιακής φοιτήτριας του Π.Μ.Σ. «Μάρκετινγκ και Επικοινωνία» του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Γ’ Βραβείο (200 ευρώ)

Στην εργασία της Έλλης Κουριαννίδου, φοιτήτριας του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η νεαρή δικηγόρος, ανήσυχο πνεύμα, ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό της στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών με τίτλο: «Master’s Degree in politics and Economics of Contemporary Eastern and Southeastern Europe» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας,ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που διακρίνεται. Πέρυσι τον Φεβρουάριο, στα πλαίσια του μεταπτυχιακού της προγράμματος βραβεύτηκε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και την διεθνή οργάνωση Transparency International για επιστημονική εργασία σε αντίστοιχη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το