Τοπικά

ΠΑΜΕ: Σοβαρά προβλήματα στο Νοσοκομείο Βόλου – Ελλείψεις υλικών, κίνδυνος αναβολής χειρουργείων

IMG_1280

Σε οριακό σημείο βρίσκεται η λειτουργία του Νοσοκομείου Βόλου, σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν σήμερα στελέχη του ΠΑΜΕ. Προγραμματισμένα χειρουργεία κινδυνεύουν να ανασταλούν, ενώ σημαντικές είναι οι ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό.
Μέλη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών επισκέφθηκαν το Αχιλλοπούλειο προκειμένου να ενημερωθούν από κοντά για την κατάσταση. Ο πρόεδρος του Συλλόγου νοσοκομειακών γιατρών Ν. Χαυτούρας, τους ενημέρωσε ότι υπάρχουν ήδη ελλείψεις σε καθετήρες, φίλτρα για τους νεφροπαθείς, σύριγγες, αντιβιώσεις, επιδέσμους κ.α. Όπως επισήμανε η Ε. Καρυδάκη, εκ μέρους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού παραδέχθηκαν ότι από την ερχόμενη εβδομάδα τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα.

Σε δηλώσεις της η κ. Καρυδάκη κάλεσε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να αντιδράσει, καθώς το Νοσοκομείο εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες. «Εμείς στο ΠΑΜΕ λέμε «όλοι για έναν και ένας για όλους. Αυτές τις δύσκολες στιγμές θα φανεί το πόσο οργανωμένη είναι η Πολιτεία και η κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά. .

Νωρίτερα, η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον διοικητή του Αχιλλοπούλειου Χαρ. Μπαλή, ο οποίος διέψευσε κάθε ισχυρισμό περί ελλείψεων και κινδύνου αναβολής χειρουργείων. Ο κ. Μπαλής διαβεβαίωσε οτι δεν υπάρχει καμία έλλειψη σε ιατροφαρμακευτικό υλικό, όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία για την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν κανονικά και υπάρχουν τρόφιμα για τη σίτιση των ασθενών. «Αυτή είναι η πραγματικότητα. Καθημερινά έχω συσκέψεις με όλους τους διευθυντές των τμημάτων και τους γιατρούς και δεν καταγράφεται καμία έλλειψη. Επαναλαμβάνω ότι είμαστε σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουμε ό,τι προκύψει».

Τέλος, σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι αναλαμβάνει δράση προκειμένου να εξασφαλιστούν πλήρεις υγειονομικές και προνοιακές υπηρεσίες από το Νοσοκομείο, το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας, το ΠΕΔΥ και τα Ιδρύματα Πρόνοιας. Ζητά να καταργηθούν οι πληρωμές και οι συμμετοχές για ιατρικές και διαγνωστικές θεραπείες, φάρμακα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και στα απογευματινά ιατρεία. Επίσης ζητά να σταματήσει η παρακράτηση των συντάξεων των χρονίως πασχόντων και των ΑμεΑ για πληρωμή των ιδρυμάτων που νοσηλεύονται, να αναλάβουν εξ ολοκλήρου τη φροντίδα των χαμηλοσυνταξιούχων και μοναχικών ηλικιωμένων τα ιδρύματα και οι προνοιακές δομές. Τέλος, ζητά να εξασφαλιστούν όλα τα εμβόλια δωρεάν για να εμβολιαστούν όλα τα παιδιά και να πληρωθούν ολόκληροι οι μισθοί των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, των συντάξεων και επιδομάτων ανεργίας και πρόνοιας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το