Τοπικά

ΠΑΜΕ Μαγνησίας: Θέλουν να καταργήσουν το δίχτυ προστασίας των εργαζομένων

pamee.medium

«Στόχος είναι να τσακίσουν τα εργατικά δικαιώματα» επισημαίνει η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή της μετά την εισήγηση του Εισαγγελέα Δικαστηρίου της ΕΕ που προτείνει να δικαιωθεί η πολυεθνική «LAFARGE – ΑΓΕΤ» που είχε κάνει ομαδικές απολύσεις κατά παράβαση της Ελληνικής νομοθεσίας.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της:
«Λύνουν τα χέρια-και με τη βούλα του νόμου- στις πολυεθνικές για να εξαφανίσουν μισθούς και δικαιώματα!
Με εισήγηση του Εισαγγελέα του Δικαστηρίου της ΕΕ προτείνεται να δικαιωθεί η πολυεθνική «LAFARGE – ΑΓΕΤ» που είχε κάνει ομαδικές απολύσεις κατά παράβαση της Ελληνικής νομοθεσίας.
Επιχειρηματικοί Όμιλοι, Αστική Δικαιοσύνη, Κυβερνήσεις και Ευρωπαϊκή Ένωση, ενιαία επιτίθενται ενάντια στο λαό, στους εργαζόμενους! Θέλουν να καταργήσουν και το ελάχιστο δίκτυ προστασίας των εργαζομένων, που έχει απομείνει μετά τον σφαγιασμό των τελευταίων χρόνων.
Αν η απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ υιοθετήσει την πρόταση του εισαγγελέα, τότε ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων
Είναι απαίτηση των Πολυεθνικών για να ξεμπερδεύουν μια ώρα αρχύτερα από εργαζόμενους με δικαιώματα, να μπορούν να στέλνουν στην Ανεργία και την εξαθλίωση αυτούς που για χρόνια παρήγαγαν αμύθητο πλούτο.
Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα Κόμματα και οι Κυβερνήσεις του Κεφαλαίου, και το νομικό πλαίσιο που οικοδομούν, οι λεγόμενες «βέλτιστες πρακτικές» τους στόχο έχουν να τσακίσουν τα εργατικά δικαιώματα, την όποια προστασία είχε ο εργάτης, ώστε οι πολυεθνικές να αυγατίζουν τα κέρδη τους!
Ο παράδεισος των πολυεθνικών θα είναι η Κόλαση των εργαζομένων με μεγαλύτερα θύματα τους νέους, τις γυναίκες και τους πρόσφυγες και μετανάστες!
Στόχος τους είναι το επόμενο διάστημα να προχωρήσουν σε νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, να βάλουν μεγαλύτερα εμπόδια στο Δικαίωμα της Απεργίας, να καταργήσουν συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζομένων.
Η Επίθεση Δεν Έχει Τέλος! Μόνη Διέξοδος Η Αντίσταση! Ο Αγώνας για την Ανατροπή της Βάρβαρης Πολιτικής τους!
Οι αγώνες του τελευταίου διαστήματος έδειξαν ότι το οργανωμένο εργατικό κίνημα, σε σύγκρουση με την εργοδοσία και τις πολιτικές δυνάμεις που την υπηρετούν, την Ευρωπαϊκή Ένωση, μπορεί να βάλει εμπόδια στην αντεργατική πολιτική. Μπορεί να καθυστερήσει αντεργατικά μέτρα, να εμποδίσει την εφαρμογή τους!
Σε κάθε χώρο δουλειάς να ανοίξει γερή συζήτηση. Να μην πέσει κανένας εργαζόμενος στην παγίδα της κυβερνητικής προπαγάνδας. Όλοι σε ετοιμότητα για να απαντήσουμε στους σχεδιασμούς των νέων μέτρων κεφαλαίου, κυβέρνησης και Ε.Ε.»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το