Πολιτισμός

Παιδικά χοροπατήματα στα Μονοπάτια των Κενταύρων στην Πορταριά

Σήμερα Σάββατο 22 Ιουνίου, στις 20.00, κλαρίνα, νταούλια και βιολιά θα ηχήσουν στην Πορταριά και ο κύκλος θα γίνει πολύ – πολύ μεγάλος από μικρούς χορευτές παραδοσιακών συλλόγων που θα συμμετέχουν στο 20ό Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Ομάδων στα «Παιδικά Χοροπατήματα στα Μονοπάτια των Κενταύρων». Ο Αθλητικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πορταριάς «Το Ορμίνιο» διοργανώνει και φέτος μια γιορτή με επίκεντρο το παιδί και την αγάπη του για την παράδοση και τον χορό.
Μαζί με το «Ορμίνιο» θα βρεθούν στη σκήνη του γραφικού πέτρινου θεάτρου Πορταριάς «Άι Ταφίτικο» 250 παιδιά χορευτές και οι συνοδοί τους από τους: Σύλλογος Γαργαλιάνων Μεσσηνίας, Σύλλογος Γυναικών Δωρίου Μεσσηνίας, Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών και κατοίκων Αγίου Ιωάννη Σερρών, «Αλησμόνητες Πατρίδες», Πολιτιστικός Σύλλογος Νέοι επιβάτες Χαλκιδικής, Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυγύρου Χαλκιδικής «6 Βρύσες», Σύλλογος Γυναικών Ανδρου «Χορεύανδρος», Σύλλογος Οξυωτών Ν. Αγχιάλου, Πολιτιστικός Σύλλογος Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας, μεταφέροντας στο Πήλιο ήχους, χορούς και φορεσιές ταξιδεύοντας τους θεατές σ’ ένα υπέροχο ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο της ελληνικής παράδοσης.
Όλα τα τμήματα θα χορέψουν με τη συνοδεία παραδοσιακής μουσικής από τους Νίκο Κερασιώτη (κλαρίνο), Χρήστο Δασκαλόπουλο (βιολί), Κωνσταντίνο Μούτο (λαούτο), Φανή Μπαρμπή (τραγούδι) και Αναστασία Λύτρα (κρουστά).

Μια έκπληξη ετοιμάζεται επίσης από τους διοργανωτές σε συνεργασία με την κ. Σταυρούλα Μαστρογιάννη, η οποία θα δώσει ένα ιδιαίτερο παιδικό τόνο στην εκδήλωση.
Πρόγραμμα εκδήλωσης: Σάββατο 22 Ιουνίου: 19.00, συγκέντρωση όλων των χορευτικών στην πλατεία «Μελίνα Μερκούρη» στην Πορταριά και παρέλαση έως το Αη Ταφίτικο Θεατράκι με μουσική συνοδεία. 20.00, έναρξη του 20ού Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Ομάδων. 22.30, κλείσιμο της χορευτικής βραδιάς με γλέντι στον προαύλειο χώρο του Αγίου Νικολάου.
Κυριακή 23 Ιουνίου: 10.00, εργαστήρι πηλιορείτικου χορού στην πλατεία Πορταριάς «Μελίνα Μερκούρη». 12.30, εκπαιδευτική επίσκεψη στον Βόλο και στη θρυλική Αργώ και στο λιμάνι του Βόλου, λήξη του 20ού Φεστιβάλ «Παιδικά Χοροπατήματα» στην παραλία του Βόλου με μουσική και χορό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το