Θ Plus, Υγεία

Παιδικά ατυχήματα στο σπίτι: Πώς να τα αποφύγουμε τα Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα είναι για τα παιδιά μια από τις πιο όμορφες εποχές στο σπίτι. Φωτάκια, δέντρο, δώρα, μπάλες … κι όμως μπορεί πολύ εύκολα όλα αυτά να γίνουν πηγή τραυματισμών.
Η οργάνωση για την «Αντιμετώπιση του παιδικού τραύματος» μας δίνει χρήσιμες συμβουλές για το πώς να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από ατυχήματα μέσα στο σπίτι.

Τι να προσέχουμε
Οι γυάλινες μπάλες του χριστουγεννιάτικου δέντρου μπορεί να τραυματίσουν πολύ εύκολα τα παιδιά. Για το λόγο αυτό συνίσταται να τοποθετούνται ψηλά στο δέντρο.
Τα φωτάκια του δέντρου που είναι συνδεδεμένα με την πρίζα καθώς υπάρχει πάντα κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.
Τα παιχνίδια που θα φέρει ο ΄Αγιος Βασίλης, πρέπει να είναι κατάλληλα για την ηλικία των παιδιών αλλιώς μπορεί να γίνουν επικίνδυνα.
΄Οσο χαρούμενες και αν είναι οι γιορτινές πλαστικές σακούλες, μην αφήνουμε τα παιδιά μας να παίζουν με αυτές, αν βάλουν μέσα το κεφάλι τους, υπάρχει φόβος ασφυξίας.
Προσοχή στις καραμέλες για τα μικρά παιδιά, μπορούν εύκολα να πνιγούν.
Τα οινοπνευματώδη και τα προϊόντα του καπνού να βρίσκονται πάντα εκεί που δεν τα φτάνουν τα μικρά παιδιά, για να αποφύγουμε τις δηλητηριάσεις.
Ποτέ τα παιδιά στην κουζίνα χωρίς επίβλεψη, προσοχή στις καυτές επιφάνειες και μην ξεχνάμε, το χερούλι της κατσαρόλας να μην εξέχει.
Προσοχή στις μπαλκονόπορτες και στα γυάλινα τραπέζια επίσης πηγές σοβαρών τραυματισμών.
Κατά την διάρκεια των αγορών μας με τα παιδιά μας να τα κρατάμε πάντα από το χέρι, από την μέσα πλευρά του πεζοδρομίου.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το