Πολιτισμός

Παιχνίδια Ιστορίας και νέες στήλες στην ιστοσελίδα του Μουσείου Πόλης

Με νέες στήλες εμπλουτίστηκε η ιστοσελίδα του Μουσείου της πόλης του Βόλου όπως ανακοινώθηκε από τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ. Η ενημέρωση και ο εμπλουτισμός της ιστοσελίδας του Μουσείου της Πόλης www.vmoc.gr, αποτελούν βασικό μέλημα της Διεύθυνσης Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών, πολύ περισσότερο την περίοδο εφαρμογής μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του COVID-19.

Στο πλαίσιο αυτό στην ιστοσελίδα προστέθηκε η στήλη «Παιχνίδια ιστορίας» με παιχνίδια που σχεδιάστηκαν ή προσαρμόστηκαν με σκοπό μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου να γνωρίσουν θέματα της τοπικής ιστορίας με ανάλαφρο και διασκεδαστικό τρόπο. Βέβαια, καθώς ο χώρος του διαδικτύου είναι ελεύθερος, ο ηλικιακός περιορισμός που αναφέρεται σε κάποια παιχνίδια είναι μόνο ενδεικτικός.
Επιπλέον, δημιουργήθηκαν τρεις νέες ενότητες: «Η μνήμη είναι η αφορμή», «+ Ιστορίες» και «Νέα Αποκτήματα». Οι ενότητες, αυτές ενημερώνονται τακτικά και στηρίζονται σε τεκμήρια από συλλογές που διαχειρίζεται η Διεύθυνση και σε εκδόσεις, που αποκλειστικά διατίθενται στο πωλητήριο του Μουσείου Πόλης.

Ο επισκέπτης της σελίδας μπορεί επίσης να δει (στη στήλη «Δράσεις») συμπληρωμένες τις ενότητες «Διαδρομές στην πόλη» και «Ηχητικοί περίπατοι για τη δεκαετία του 1940» (συνεργασία με το εργαστήρι προφορικής ιστορίας του Παν/μίου Θεσσαλίας), καθώς και την τρισδιάστατη (3D) Εικονική Περιήγηση στην πρώτη μεγάλη έκθεση του Μουσείου «Βόλος – Νέα Ιωνία: τόσο μακριά, τόσο κοντά».

«Ευχόμαστε η διαδικτυακή επίσκεψη στη διεύθυνση www.vmoc.gr να είναι ευχάριστη κι εποικοδομητική, κυρίως τις μέρες που το Μουσείο Πόλης είναι κλειστό ή λειτουργεί με περιορισμούς, που επιβάλουν τα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του COVID-19» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το