Αθλητισμός

Πάει για ξένο σέντερ φορ ο Ολυμπιακός Βόλου

Από την ΕΠΟ αποφασίστηκε χθες να μην υπάρχει περιορισμός της ηλικίας των αλλοδαπών ποδοσφαιριστών στη Γ’ Εθνική, που ήταν έως 28 ετών. Αυτό «λύνει τα χέρια» των ανθρώπων του Ολυμπιακού που εξετάζουν αρκετές περιπτώσεις από το εξωτερικό για τη θέση του σέντερ φορ.

Ένας γκολτζής είναι απαραίτητος για κάθε ομάδα και στον Ολυμπιακό είναι λογικό να θέλουν να κάνουν προσεκτική επιλογή για τον παίκτη που θα ηγηθεί της επιθετικής τους γραμμής. Για τους «ερυθρόλευκους» έχει ακουστεί το όνομα του Σάκη Κανούλα, αλλά η περίπτωσή του είναι κάπως… μπερδεμένη. Έτσι, εξετάζονται και διάφορες περιπτώσεις αλλοδαπών σέντερ φορ, με τον αριθμό στη λίστα να μεγαλώνει από τη στιγμή που πλέον δεν υφίσταται ηλικιακός περιορισμός.

Σημειώνεται πως η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ πήρε και άλλες αποφάσεις που αφορούν τη Γ’ Εθνική. Αρχικά έδωσε παράταση στη δήλωση συμμετοχής των ομάδων για το νέο πρωτάθλημα, έως 22 Αυγούστου. Η κλήρωση της Γ’ Εθνικής θα διεξαχθεί στις 7 Σεπτεμβρίου, ενώ η πρεμιέρα θα γίνει στις 25/9.

Παράλληλα, η έναρξη του νέου πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής αποφασίστηκε 25/9.

Πάντως, ο τρόπος διεξαγωγής δεν πρόκειται να αλλάξει, καθώς εκείνες που θα δηλώσουν συμμετοχή (δικαίωμα έχουν 76) θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια. Οι τέσσερις πρωταθλητές θα προβιβάζονται απευθείας στη Σούπερ Λιγκ 2, ενώ ο αριθμός εκείνων που θα υποβιβαστεί θα ξεκαθαρίσει όταν οριστικοποιηθούν οι συμμετοχές. Τέλος, εκτός από την άρση του ηλικιακού περιορισμού των αλλοδαπών θα επιτρέπεται να δηλώνονται στην αποστολή πέντε παίκτες άνω των 34 ετών.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το