Ελλάδα

«Τουρισμός για Όλους»: Έρχεται νέο voucher για διακοπές σε Βόρεια Εύβοια και Σάμο – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Νέο voucher του προγράμματος Τουρισμός για Όλους θα ανοίξει μέσα στον Αύγουστο, καθώς τα προηγούμενα voucher North Evia – Samos Pass είχαν τελειώσει μέσα σε 20 λεπτά. Έτσι όσοι δεν πρόλαβαν θα μπορούν και πάλι να κάνουν αίτηση για φθηνότερες διακοπές σε βόρεια Εύβοια και Σάμο. Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Χρήστος Τριαντόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, στις 25 Αυγούστου ανοίγει και πάλι η ειδική πλατφόρμα για αιτήσεις, ώστε οι ωφελούμενοι που θα κληρωθούν να κάνουν φθηνές διακοπές τον Σεπτέμβριο. Την αίτηση μπορείτε να την κάνετε εδώ.

Όπως είπε, θα διατεθούν εκ νέου 7.000 με 8.000 άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες των 150 ευρώ για Βόρεια Εύβοια και 200 ευρώ για τη Σάμο.

Πότε ξανακάνετε αίτηση για North Evia – Samos Pass
Οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης υποβολής αιτήσεων των επόμενων είναι οι εξής:

Φάση 3 (Σεπτέμβριος): από Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022 έως και Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022
Φάση 4 (Οκτώβριος): από Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 έως και Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Τα ποσά του voucher για Σάμο και Βόρεια Εύβοια
Σάμος

Διακοπές τον Σεπτέμβριο: 300 ευρώ
Διακοπές τον Οκτώβριο: 300 ευρώ

Βόρεια Εύβοια

Διακοπές στη Β. Εύβοια (Δήμοι Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας) τον Σεπτέμβριο: 150 ευρώ
Διακοπές στη Β. Εύβοια (Δήμοι Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας) τον Οκτώβριο: 150 ευρώ

Οδηγίες για την αίτηση του North Evia – Samos Pass
Για την υποβολή της αίτησης κάθε πολίτης χρειάζεται μόνο τους κωδικούς του στο Taxisnet και την επιβεβαίωση ενός αριθμού κινητού τηλεφώνου και μιας διεύθυνσης e-mail. Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία αντλούνται αυτόματα, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Αναλυτικά:

Ο πολίτης εισέρχεται στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ με τους κωδικούς του στο Taxisnet.
Αμέσως μετά, καταχωρίζει τα στοιχεία επικοινωνίας του, δηλαδή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου, τα οποία στη συνέχεια πιστοποιεί μέσω υπερσυνδέσμου και κωδικού μιας χρήσης (OTP – One Time Password) αντίστοιχα.
Στη συνέχεια, δηλώνει τον προορισμό της επιλογής του μεταξύ Σάμου και Βόρειας Εύβοιας.Κατόπιν, δηλώνει τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα ενεργοποιηθεί, εφόσον εγκριθεί η άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα.
Τέλος, ο πολίτης δηλώνει υπεύθυνα, ότι δεν υπάγεται σε κάποια από τις εξαιρέσεις της δράσης και επιλέγει «Υποβολή», ολοκληρώνοντας τη διαδικασία κατάθεσης της αίτησης.

Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση – Τα κριτήρια

Η δράση δεν έχει εισοδηματικά κριτήρια και, ως εκ τούτου, αίτηση για το «North Evia – Samos Pass» έχουν δικαίωμα να υποβάλουν όσοι πολίτες:

είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος σύμφωνα με τη φορολογική δήλωση του φορολογικού έτους 2020 και

δεν είναι δικαιούχοι – ωφελούμενοι στο πλαίσιο:

– του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2021-2022,

– του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού της Δ.Υ.Π.Α. 2022 και της δράσης «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Τουρισμού ή συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το