Τοπικά

«Ουρές» στα ΑΤΜ του Βόλου για ΚΕΑ και συντάξεις

Το χρώμα του χρήματος άρχισαν να βλέπουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, αλλά και οι συνταξιούχοι. Από νωρίς το πρωί χθες στα ΑΤΜ των τραπεζών σε Βόλο και Νέα Ιωνία υπήρξε συνωστισμός και δημιουργήθηκαν ουρές.
Στην Εθνική Τράπεζα στη Νέα Ιωνία απέναντι από τον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας με δύο ΑΤΜ περίμεναν χθες στις 11 π.μ. πάνω από 15 άτομα, ενώ ουρά είχε και το ΑΤΜ στην Τράπεζα Πειραιώς στη λεωφόρο Ειρήνης.

Να σημειωθεί ότι η πληρωμή του ΚΕΑ γίνεται με πίστωση εξ’ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΚΑ, από χθες άρχισε και η καταβολή συντάξεων που αφορούν στον μήνα Αύγουστο. Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 30 Ιουλίου 2018 ημέρα Δευτέρα, το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 30 Ιουλίου 2018 ημέρα Δευτέρα, ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την 1η Αυγούστου 2018 ημέρα Τετάρτη, ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την 1η Αυγούστου ημέρα Τετάρτη, το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 30 Ιουλίου 2018 ημέρα Δευτέρα, το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις στις 2 Αυγούστου 2018 ημέρα Πέμπτη και τα υπόλοιπα Ταμεία του υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 30 Ιουλίου 2018 ημέρα Δευτέρα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το