Τοπικά

Ουρές γονέων στον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ για μια θέση στους παιδικούς σταθμούς

Ουρές έξω από το κτίριο του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. σχηματίζουν από χθες στις 9 το βράδυ ωφελούμενοι του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ για την δωρεάν φιλοξενία παιδιών στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Βόλου.
Οι γονείς άρχισαν να παίρνουν από το βράδυ της Κυριακής σειρά προτεραιότητας, λίγη ώρα μετά την ανάρτηση των αποτελεσμάτων από την Ελληνική Εταιρία Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης. Οι δικαιούχοι επιταγών εισόδων (voucher) επιδιώκουν να διασφαλίζουν μια θέση στις δομές, προκειμένου να μη χάσουν τη δυνατότητα επιδότησης. Η προθεσμία δηλώσεων για τις 400 συνολικά θέσεις στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Βόλου ξεκίνησε σήμερα και λήγει στις 3 Σεπτεμβρίου.

Πανελλαδικά, τα voucher που θα δοθούν ανέρχονται σε περίπου 110.000 ενώ έως αυτή την στιγμή μένουν εκτός περίπου 40.000 παιδιά κάτι που είχε συμβεί και πέρσι. Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν υπάρχουν θέσεις και όχι διαθέσιμη χρηματοδότηση για να δοθούν voucher σε όλους.

Έτσι τον Σεπτέμβρη όταν θα ολοκληρωθούν οι εγγραφές θα αλλάξουν χέρια χιλιάδες από τις επιταγές φιλοξενίας στους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ. Ο λόγος όσοι χθες είδαν ότι είναι ωφελούμενοι θα δυσκολευτούν, αν δεν έχουν εξασφαλίσει ήδη, να βρουν θέσεις μέσω του προγράμματος αφού χιλιάδες είναι οι γονείς που έχουν ήδη «κλειδώσει» τις θέσεις πριν ακόμη ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

Αποτέλεσμα όσοι δεν μπορέσουν να βρουν θέση , θα δοθεί στους επιλαχόντες δεύτερη ευκαιρία με την αναδιανομή των voucher και το «μαγικό χαρτάκι» θα περάσει στα χέρια τους. Και αυτό διότι όσοι δεν βρουν θέση σε δομές θα «χάνουν» τα σχετικά voucher και θα αναδιανεμηθούν σε όσους επιλαχόντες έχουν ήδη εξασφαλίσει θέση τον Σεπτέμβρη με το που λήξουν οι εγγραφές.

Συγκεκριμένα τον Σεπτέμβρη και αφού ολοκληρωθούν οι εγγραφές θα γίνει η αναδιανομή των voucher σε όσους ήδη έχουν εξασφαλίσει θέση σε παιδικούς σταθμούς και ας μην ήταν επιτυχόντες αλλά επιλαχόντες του προγράμματος. Έτσι όπως και τα τελευταία δύο χρόνια θα απαιτείται η υπεύθυνη δήλωση των παιδικών σταθμών ότι ο επιλαχών έχει θέση στην δομή και θα του παρέχεται voucher.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το