Κόσμος

Οταν ο Λούμπιτς μάθαινε να πετάει – Βίντεο από τα χρόνια της αθωότητας

https://youtu.be/wlFZ7GgUTOQ

Ένα βίντεο – ντοκουμέντο από τα χρόνια της εκπαίδευσης του Αντρέας Λούμπιτς, του μοιραίου συγκυβερνήτη που -όπως όλα δείχνουν- σκόρπισε το θάνατο σε 149 επιβάτες του Airbus της Germanwings και την αμφιβολία σε όλη την Ευρώπη σχετικά με την αδιαβλητότητα στη διαδικασία επιλογής πιλότων, ήρθε σήμερα στη δημοσιότητα, την ώρα που οι αρχές συνεχίζουν το τιτάνιο έργο της συγκέντρωσης δειγμάτων DNA από τα θύματα.

To βίντεο χρονολογείται περίπου μια δεκαετία πριν και δείχνει τον πιλότο να απολαμβάνει φανερά την εκπαιδευτική του πτήση σε μια από τις πρώτες του επαφές με τους αιθέρες.

Ο Γερμανός συγκυβερνήτης ήταν μέλος σε αερολέσχη από τα εφηβικά του χρόνια, δεδομένου ότι είχε ιδιαίτερη αδυναμία στα ιπτάμενα μέσα.

Από παιδί ονειρευόταν να γίνει επαγγελματίας χειριστής σε αεροπορική εταιρεία, σύμφωνα με παλαιότερα δήλωσή του που δημοσιεύθηκε από την αερολέσχη μετά από τη συντριβή του αεροσκάφους.

Η εκπαίδευσή του άρχισε το 2007 σε ηλικία 20 ετών, πριν τη διακόψει για έξι μήνες λόγω ιατρικών θεμάτων, ενώ από το 2013 ήταν πιλοτος του γερμανικού αερομεταφορέα.

78 δείγματα DNA
Κι ενώ πολλαπλασιάζονται οι αποκαλύψεις για την προσωπικότητα του συγκυβερνήτη, ο οποίος φαίνεται πως προκάλεσε εσκεμμένα την καταστροφή, οι ερευνητές ανακοίνωσαν πως έχουν συγκεντρώσει δείγματα DNA από τα μισά από τα 150 θύματα της συντριβής του Airbus A320 της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις.

Κατά την έκτη ημέρα των ερευνών στον τόπο της καταστροφής που σημειώθηκε την Τρίτη σ’ αυτή την ορεινή περιοχή της νοτιοανατολικής Γαλλίας, οι ερευνητές «απομόνωσαν 78 διαφορετικά DNA», τα οποία θα συγκριθούν με αυτά των οικογενειών των θυμάτων για να γίνει η ταυτοποίηση, δήλωσε χθες, Κυριακή, ο εισαγγελέας της Μασσαλίας Μπρις Ρομπέν.

Αφότου σημειώθηκε η συντριβή του Airbus A320, οι ερευνητές καταβάλλουν προσπάθειες για να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία που θα επιτρέψουν να γίνει η αναγνώριση των θυμάτων, όμως δεδομένης της κατάστασης των στοιχείων που συγκεντρώνονται, το έργο τους είναι δύσκολο.

Ο εισαγγελέας δήλωσε πως η διαμόρφωση μιας οδού πρόσβασης στον τόπο της καταστροφής για οχήματα 4Χ4 ενδέχεται να ολοκληρωθεί έως σήμερα το βράδυ. Η οδός αυτή θα επιτρέψει κυρίως την απομάκρυνση μεγάλων κομματιών της ατράκτου, που είναι δύσκολο να μεταφερθούν με ελικόπτερα.

Έως τώρα, οι ερευνητές φθάνουν καθημερινά στον τόπο του δυστυχήματος με ελικόπτερα από το αεροδρόμιο.

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το