Τοπικά

Ορκίστηκε δήμαρχος Νοτίου Πηλίου ο Μιχάλης Μιτζικός με δεσμεύσεις για ισονομία και διαφάνεια (photos)

«Οι πολίτες δεν θέλω να μας κρίνουν μόνο για το έργο μας αλλά και για τον τρόπο που θα διοικήσουμε τον δήμο. Ένας δήμος που θα λειτουργεί με γνώμονα την ισονομία, που απέναντι στους πολίτες δεν θα έχει διακρίσεις, που θα πιστεύει στις αρχές της διαφάνειας». Με αυτά τα λόγια ορκίστηκε σήμερα το μεσημέρι νέος δήμαρχος Νοτίου Πηλίου ο κ. Μιχάλης Μιτζικός.
Ο ίδιος αναφέρθηκε στις μεγάλες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει επισημαίνοντας πως έχουν χαθεί δεκάδες ευκαιρίες για την περιοχή, η οποία επιβάλλεται να κερδίσει τον χαμένο χρόνο και να προχωρήσει.

Τόνισε ότι το Νότιο Πήλιο είναι μια «ιδέα» και ένα όνειρο για τους τουρίστες και τους επισκέπτες αλλά πρέπει να γίνει «ιδέα» και για τους ίδιους τους κατοίκους του.

«Δεν ζουν άνθρωποι αόρατοι εδώ. Αυτοί οι άνθρωποι έκαναν με τη δουλειά , την προκοπή τους και ελάχιστη βοήθεια έναν σημαντικό προορισμό το Νότιο Πήλιο και η ποιότητα της ζωής τους πρέπει να εξασφαλιστεί.
Είμαστε σήμερα όλοι εδώ για να σηματοδοτήσουμε πως θέλουμε να σηκώσουμε τον τόπο μας ψηλά. Χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς αποκλεισμούς. Θέλουμε έναν δήμο καθαρό και πράσινο, φιλικό και φιλόξενο.
Έναν δήμο για όσους ζουν σε αυτόν, εργάζονται, τον επισκέπτονται και τον αγαπάνε».

Η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή όπου θα ανακοινωθούν και οι πέντε αντιδήμαρχοι.

Στην τελετή ορκωμοσίας παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, οι βουλευτές της ΝΔ. Θανάσης Λιούπης και Ζέττα Μακρή, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Α. Μεϊκόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου, περιφερειακοί σύμβουλοι, , η πρώην υφυπουργός κ. Χρυσοβελώνη και πολλοί άλλοι.

Δήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Πηλίου για την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου:
“Η Λαϊκή Συσπείρωση Ν.Πηλίου εύχεται σε όλους σας με αφορμή την ανάληψη των νέων καθηκόντων δύναμη και κουράγιο γιατί αυτά σίγουρα θα χρειαστούν για να αντιμετωπίσουμε τις πολλές δυσκολίες που θα συναντήσουμε μπροστά μας.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι θα πορευτούμε μέσα σε ένα πολύ εχθρικό περιβάλλον,όπως η άρνηση της τήρησης του Πρωτοκόλου για την εκφώνηση του πολιτικού όρκου από δημοτικούς συμβούλους. Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Ξέρουμε ότι το πολιτικό, κοινωνικό σύστημα μέσα στο οποίο κινούμαστε βρίσκεται σε σήψη και παρακμή.
Με την πολιτική τους ΕΕ και κυβέρνηση προσπαθούν να φορτώσουν τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης στους εργαζόμενους με την δραματική μείωση των δικαιωμάτων τους για να διευκολύνουν έτσι την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων , του κεφαλαίου . Τους ανοίγουν το δρόμο για επενδύσεις και νέα κέρδη και σε τομείς λειτουργιών των Δήμων, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων , του νερού , η εκμετάλλευση δημόσιων χώρων(Αλατάς,ανεμογεννήτριες,λιμάνι Πλατανιά κ.λ.π).
Αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική καλούνται να υλοποιήσουν και οι Δήμοι. Το επιβεβαιώνουν και οι τελευταίες εξελίξεις. Η κυβέρνηση της Ν.Δ με το καλημέρα έσπευσε να υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο τα δημοτικά και περιφερειακά Συμβούλια μεταφέροντας σημαντικές τους αρμοδιότητες στους Δημάρχους και Περιφερειάρχες.
Μπροστά λοιπόν σ’ αυτήν την κατάσταση για μας η σύγκρουση με αυτήν την πολιτική, η αντίσταση σ’ αυτήν την πορεία είναι μονόδρομος Δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα οι δημοτικές αρχές που θα κάνουν απλή διαχείριση της φτώχιας.
Σαν  Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσουμε:
Να διεκδικούμε την επιστροφή στους ΟΤΑ των πόρων που παρακρατήθηκαν.
Να παλεύουμε για κρατική χρηματοδότηση που θα καλύπτει το σύνολο των αναγκών των Δήμων, με αποτέλεσμα τη μείωση των ανταποδοτικών τελών, με σκοπό την κατάργησή τους.
Να διεκδικούμε τη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αλλά και την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων για τη δημιουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων που να καλύπτουν τις εκπαιδευτικές, προνοιακές , πολιτιστικές και αθλητικές ανάγκες, για έργα αντισεισμικής – αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας.
Να αντιστεκόμαστε στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που επιδιώκουν να βάλουν στο χέρι δομές και λειτουργίες των Δήμων.
Να είμαστε στήριγμα στους αγώνες των εργαζομένων της περιοχής μας.
Να βαδίζουμε κόντρα στο ρεύμα που οδηγεί στην καταστροφή του λαού. Θα είμαστε μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο Ν.Πηλίου η λαϊκή αντιπολίτευση. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι προτάσεις μας και η δράση μας θα είναι απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης, του «Καλλικράτη» και «Κλεισθένη». Αυτό είναι αναγκαίος όρος και προϋπόθεση για να υπηρετήσουμε τα λαϊκά συμφέροντα».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το