Τοπικά

Ορκίστηκαν 220 απόφοιτοι της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου

Μηχανικοί, γεωπόνοι, νομικοί, οικονομολόγοι, γιατροί και άλλοι πτυχιούχοι που διεκδικούν να εργαστούν στη δημόσια εκπαίδευση, ορκίστηκαν χθες στον Βόλο λαμβάνοντας το πτυχίο τους από την ΑΣΠΑΙΤΕ.
Η ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου όντας η μοναδική στην κεντρική Ελλάδα κεντρίζει το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων πτυχιούχων και αυτό επιβεβαιώθηκε πέρυσι στον αριθμό των αιτήσεων, όπου για τις 240 περίπου περίπου θέσεις εκδήλωσαν ενδιαφέρον 750 άτομα.
Σημειωτέον πως πτυχιούχος που δεν προέρχεται από καθηγητική ή παιδαγωγική σχολή, για να μπορέσει να εισαχθεί στη δημόσια εκπαίδευση μέσω του διαγωνισμού ΑΣΕΠ, είναι η απόκτηση του πτυχίου της παιδαγωγικής επάρκειας μέσω των προγραμμάτων ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ.
Χθες ορκίστηκαν 204 σπουδαστές που παρακολούθησαν το μονοετές αυτό πρόγραμμα, ενώ άλλοι δεκαέξι ορκίστηκαν από το πρόγραμμα ΠΕΣΥΠ που σχετίζεται με τον επαγγελματικό προσανατολισμό.
Η τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών των Προγραμμάτων ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Δημητριάδος παρουσία του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Χρήστου Κίττα.
«Είναι μεγάλη τιμή και χαρά που βρέθηκα στην εκδήλωση της ΑΣΠΑΙΤΕ και είδα τους απόφοιτους. Εύχομαι από καρδιάς τα εφόδια που έλαβαν να τους φανούν χρήσιμα σε ό,τι επιδιώξουν στη ζωή τους» δήλωσε ο υπουργός παιδείας κ. Χρήστος Κίττας.
Ο συντονιστής προγραμμάτων ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου κ. Σωκράτης Σαβελίδης ανέφερε πως «μετά από κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς οι σπουδαστές μας έλαβαν τον τίτλο της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου που αποτελεί κομβικό προσόν για να διδάξουν στη δημόσια εκπαίδευση. Έχουμε πτυχιούχους πολλών ειδικοτήτων που φοίτησαν φέτος στην ΑΣΠΑΙΤΕ. Τέτοιες ειδικότητες είναι οι μηχανικοί, οι γεωπόνοι, οι γιατροί, οι νομικοί, οι μηχανολόγοι, οι οικονομολόγοι και άλλοι που φοιτούν εδώ από όλη την κεντρική Ελλάδα και όχι μόνο».
Ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΑΣΠΑΙΤΕ, Καθηγητής Σπυρίδων Πανέτσος ανέφερε πως «οι θέσεις στην ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου για το πρόγραμμα ΕΠΠΑΙΚ αυξάνονται και έτσι από την ακαδημαϊκή χρονιά 2023-2024 από τις 240 θέσεις που ήταν φέτος, θα φτάσουν τις 320, δηλαδή 80 περισσότερες. Το παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου εξελίσσεται πολύ δυναμικά και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πολλών αποφοίτων. Μάλιστα ο λόγος που δώσαμε για την επόμενη ακαδημαϊκή θέση περισσότερες θέσεις, είναι η ύπαρξη υποδομών και έμψυχου δυναμικού».
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Δρ Κωνσταντίνος Βαϊνάς, τ. Διευθυντής της ΑΣΠΑΙΤΕ στον Βόλο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το