Κόσμος

Οργή στην Ινδία: Όχλος ανάγκασε γυναίκες να παρελάσουν γυμνές – Σάλος με το βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα

Σάλος έχει προκληθεί λόγω βίντεο που δείχνει γυναίκες στην Ινδία να περπατούν γυμνές και να υφίστανται απροκάλυπτες πράξεις σεξουαλικής επίθεσης από έναν όχλο ανδρών στο βορειοδυτικό κρατίδιο Μανιπούρ.

Το ευρέως διαδεδομένο υλικό οδήγησε τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι να απευθυνθεί στη χώρα σε μερικές από τις πρώτες του δηλώσεις μετά το ξέσπασμα των συγκρούσεων στο Μανιπούρ, λέγοντας ότι το περιστατικό «ντροπιάζει την Ινδία» και ότι οι ένοχοι δεν θα μείνουν ατιμώρητοι.

«Διαβεβαιώνω το έθνος ότι ο νόμος θα ακολουθήσει την πορεία του με όλη του τη δύναμη. Αυτό που συνέβη με τις κόρες του Μανιπούρ δεν μπορεί ποτέ να συγχωρεθεί», δήλωσε πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του ινδικού κοινοβουλίου για τους μουσώνες.

Σύμφωνα με τον Independent περιστατικό φέρεται να έλαβε χώρα στις 4 Μαΐου στα πρώτα στάδια της βίας που ξέσπασε μεταξύ των κοινοτήτων Meitei και Kuki μετά τη διαμαρτυρία ορισμένων Kukis για τις εκκλήσεις της κυρίως ινδουιστικής κοινότητας Meitei να τους χορηγηθεί προστατευόμενο φυλετικό καθεστώς.

Έκτοτε η πολιτεία έχει ουσιαστικά σχιστεί στα δύο, με περισσότερους από 140 νεκρούς και πάνω από 40.000 εκτοπισμένους, καθώς οι δύο κοινότητες επιδίδονταν σε επιθέσεις εναντίον κατοικιών και οχημάτων της άλλης, καίγοντας εκκλησίες και ναούς.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή Kangpokpi, μία ημέρα μετά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ των κοινοτήτων, δήλωσε ένας από τους επιζώντες στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Scroll.

Στην καταγγελία που κατατέθηκε στην αστυνομία τον Μάιο, το θύμα ισχυρίστηκε ότι πέντε Kukis, συμπεριλαμβανομένων δύο ανδρών, κατέφυγαν σε ένα δάσος για να βρουν καταφύγιο μετά την επίθεση στο χωριό τους στην περιοχή Kangpokpi.

Διασώθηκαν από την αστυνομία του Thoubal και μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα όταν ένας όχλος τους άρπαξε από την αστυνομική επιτήρηση.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το