Κόσμος

Οργή από τον βίαιο θάνατο 13χρονου: Είχε πέσει θύμα bullying από συμμαθητές του

Οι αρχές στην πόλη Χαντάν της βόρειας Κίνας συνέλαβαν τρεις έφηβους για τον βίαιο θάνατο του συμμαθητή τους, αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Τον βρήκαν θαμμένο σε λαχανόκηπο
Η υπόθεση του 13χρονου αγοριού, που αναγνωρίστηκε μόνο με το επώνυμό του Wang, έχει προκαλέσει οργή και έντονη συζήτηση για την εγκληματικότητα των ανηλίκων. Οι αρχές στην Κίνα βρήκαν τη σορό του θαμμένη σε έναν εγκαταλελειμμένο λαχανόκηπο.

Το αγόρι εκφοβιζόταν στο σχολείο, σύμφωνα με τον πατέρα του. Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση ως ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, ανέφερε η κρατική εφημερίδα Global Times.

Και οι τρεις συλληφθέντες έφηβοι είναι κάτω των 14 ετών. Σύμφωνα με την κινεζική νομοθεσία, όσοι είναι άνω των 12 ετών αλλά κάτω των 14 μπορούν να αντιμετωπίσουν ποινική δίωξη μόνο όταν το επιτρέψει η Ανώτατη Λαϊκή Εισαγγελία, η ανώτατη εισαγγελία της χώρας.

Το θύμα και οι συμμαθητές του είναι «παιδιά που έμειναν πίσω», ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα παιδιά στην Κίνα που ζουν με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους σε αγροτικές περιοχές, ενώ οι γονείς τους εργάζονται στις πόλεις.

Η υπόθεση προκάλεσε έκρηξη θλίψης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με δεκάδες χιλιάδες αναρτήσεις στο Weibo και το Douyin κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. «Όλη η χώρα παρακολουθεί αυτή την υπόθεση, ελπίζω η αστυνομία να είναι δίκαιη και να δώσει στην οικογένεια του θύματος μια ικανοποιητική απάντηση», ανέφερε ένας χρήστης σε σχόλιο σε ανάρτηση του πατέρα του θύματος, η οποία απέσπασε 50.000 likes.

Πολλοί στα σχόλια είπαν ότι οι ύποπτοι πρέπει να τιμωρηθούν αυστηρά παρά την ηλικία τους.

Το χρονικό
Το θύμα εξαφανίστηκε το απόγευμα της 10ης Μαρτίου, δήλωσε ο πατέρας του σε ένα βίντεο στο Douyin, την κινεζική εκδοχή του TikTok. Η τοπική κυβέρνηση δήλωσε ότι το αγόρι πιθανότατα πέθανε την ίδια ημέρα.

«Το παιδί μου ήταν ακόμα ζωντανό γύρω στις 15:00 της 10ης Μαρτίου… Όλα τα χρήματά του μεταφέρθηκαν από το τηλέφωνό του στις 16:10 και το τηλέφωνό του απενεργοποιήθηκε», δήλωσε ο πατέρας.

Πριν από το θάνατό του, το αγόρι μετέφερε 191 γιουάν (17 δολάρια) σε έναν από τους τρεις συμμαθητές του, δήλωσε ο πατέρας στο Beijing News.

Είχε «εκφοβιστεί από (τους) τρεις συμμαθητές του για μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, Zang Fanqing, σε μια ανάρτηση στο Weibo τη Δευτέρα. Κατά την ανάκριση από τις αρχές, οι τρεις οδήγησαν την αστυνομία στη σορό του αγοριού, αφού αρχικά αρνήθηκαν ότι γνώριζαν πού ήταν θαμμένο.

Πηγή:ethnos

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το