Τοπικά

Oνόματα νέων δημοτικών συμβούλων – Ποιοι φέρονται να προηγούνται στον Δήμο Βόλου

Αναρτήθηκαν χθες το βράδυ στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας τα τελικά αποτελέσματα των Δημοτικών εκλογών στον Βόλο. Στο σύνολο των 226 εκλογικών κέντρων, όπου υπήρχαν 112.372 εγγεγραμμένοι, ψήφισαν 68.475 (60,94% συμμετοχή), βρέθηκαν 2.682 άκυρα (3,92%) και 747 λευκά (1,09%). Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 65.046 (94,99%).
Έλαβαν: Μπέος (Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική) 37.321 ψήφους (57,38%), Καπούλα (Βόλος Έξυπνη Πόλη) 9.949 (15,30%), Αποστολάκης (Μαζί για τον Βόλο) 8.161 (12,55%), Παπαδούλης (Βόλος – Ανατροπή – Δημιουργία) 5.621 (8,64%) και Ριζόπουλος (Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου) 3.994 (6,14%).

Στον Δήμο Βόλου, από την παράταξη «Νέα Εποχή, Νέα Δυναμική» του επανεκλεγέντα δημάρχου Αχ. Μπέου, που συγκέντρωσε ποσοστό 57,38% και εκλέγει στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο 28 έδρες, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι προηγούνται σε σταυρούς προτίμησης οι κ.κ. Κων. Λούλης που ξεπερνά τις 7.000, ο Αργ. Κοπάνας με πάνω από 2.500, ο Γ. Πράττος με 2.000, Ανδ. Ζέρβας, Θ. Θεοδώρου, Απ. Ζαρκάδας, Γ. Βλιώρας, Κ. Νάκος, Γ. Μουλάς, Θ. Παπαευσταθίου, Γ. Τόρης, Δέσποινα Κότογλου, Τρ. Γκογκινούδης, Θαν. Σταυρίδης, Απ. Νάσιος, ενώ φαίνεται πως δίνουν «μάχη» για την είσοδό τους στο Δημοτικό Συμβούλιο οι Γ. Ρήγας και Απ. Γαλάτης.
Να αναφερθεί από τους 28 δημοτικούς συμβούλους, οι 16 σύμφωνα με την προσομοίωση που γίνεται, θα προέρχονται από τη Δημοτική Ενότητα Βόλου και οι υπόλοιποι από τις άλλες Δημοτικές Ενότητες.

Στην Πορταριά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προηγείται ο Αρ. Σαββάκης, στη Νέα Ιωνία οι Χρ. Στεφόπουλος, Μιχ. Καπουρνιώτης, Γ. Κουφογεώργος, Αναστασία Μορφογιάννη, Σπ. Μάμαλης, Χρ. Ζούπης, Νίκ. Κοίλιας, Σοφία Χάλαρη και Μαρία Μυλωνά, στη Νέα Αγχίαλο «κονταροχτυπιούνται» οι Γεωργία Μποντού- Τοκαλή και ο Θ. Στάνιος, στη Μακρινίτσα προηγείται ο Στ. Κάλλης, στον Ιωλκό ο Ζ. Δασκαλόπουλος, στην Αισωνία η Βιολέτα Καντόλα, στα Λεχώνια ο Κ. Γανωτής και στην Αγριά ο Απ. Μαλαματίνης. Επίσης, σύμφωνα με τις ίδια πληροφορίες στην Τοπική Κοινότητα Βόλου με τον συνδυασμό «Νέα Εποχή, Νέα Δυναμική» προηγείται ο γιατρός Κυρ. Αβραμίδης και ακολουθεί η εκπαιδευτικός Μαρία Μπανάκα.
Στον συνδυασμό «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» της Νάνσυς Καπούλα, που συγκέντρωσε ποσοστό 15,30%, έχει προγραμματιστεί συνάντηση των στελεχών του για σήμερα Τετάρτη, προκειμένου να γίνει εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Από το «στρατόπεδο» του συνδυασμού που εκλέγει οκτώ δημοτικούς συμβούλους, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την πρώτη τετράδα σε σταυρούς προτίμησης συγκεντρώνουν οι Δημ. Πέγιος, Έφη Αντωνίου, Βιολέτα Μήτρου και Νίκ. Τσεκούρας.

Ο συνδυασμός «Μαζί για τον Βόλο» του Ιάσονα Αποστολάκη, που συγκέντρωσε ποσοστό 12,55%, εκλέγει έξι δημοτικούς συμβούλους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πρώτη τριάδα ψήφων βρίσκονται η Ελένη Παπαθανασίου, η Αφροδίτη Γάντζου- Δραμητινού και ο Αλ. Δούρας. Να αναφερθεί ότι από τις έξι έδρες, οι τέσσερις με βάση την προσομοίωση θα είναι από τον Βόλο και οι δυο από τη Νέα Ιωνία.

Η «Θ» επικοινώνησε και με συνεργάτη του επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος- Ανατροπή- Δημιουργία» Απ. Παπαδούλη, που συγκέντρωσε ποσοστό 8,64% και εκλέγει τέσσερις έδρες, ωστόσο, δεν δόθηκε κάποια πληροφορία, καθώς αναμένουν την επίσημη καταμέτρηση.
Τέλος, καμία πληροφόρηση δεν υπάρχει για σταυροδοσία από στελέχη του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Απ. Ριζόπουλο, που έλαβε ποσοστό 6,14% και εκλέγει τρεις έδρες.

Στον Δήμο Αλμυρού
Στον Δήμο Αλμυρού, ο συνδυασμός «Αλμυρός- Ευθύνη και Δημιουργία» του νυν δημάρχου Δημ. Εσερίδη, που συγκέντρωσε ποσοστό 38,14 και εκλέγει 10 έδρες, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρώτος σε σταυρούς προτίμησης είναι ο Ηλ. Δαλακούρας και ακολουθούν σε εκλόγιμη θέση οι Ιωάν. Εκίζογλου, Νίκ. Καλλές, Κων. Πανταζώνας. Να αναφερθεί ότι από τις 10 έδρες, οι 8 δημοτικοί σύμβουλοι θα προέρχονται από τη Δημοτική Ενότητα Αλμυρού και από ένας σε Σούρπη και Πτελεό, όπου οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προηγείται ο Βαγ. Καλαντζής.

Ο συνδυασμός «Δημοτική Πρωτοβουλία» με επικεφαλής τον Βαγ. Χατζηκυριάκο συγκέντρωσε ποσοστό 36,22% και εκλέγει, επίσης, 10 έδρες, εκ των οποίων οι έξι θα είναι από τη Δημοτική Ενότητα Αλμυρού, δυο από τον Πτελεό και από μια σε Σούρπη και Ανάβρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε εκλόγιμη θέση βρίσκονται οι Δημ. Τσούτσας, Π. Θωμαΐδης, Αρετή Μπέη, Βασ. Αργυρόπουλος και Γ. Παπαϊωάννου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το