ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Φυσικοθεραπεία στις δομές ΚΗΦΗ του Δήμου Βόλου

Τοπικά

Επεσε το πρώτο χιόνι στον Ολυμπο

Ελλάδα

Επιστροφές φόρων 1,8 δισεκ. οφείλει το Δημόσιο

Οικονομία

Έφυγε από τη ζωή 58χρονη στη Νέα Ιωνία 

Τοπικά

Ο καιρός

Τοπικά

Συνάντηση των «Ρομαλέων» στην Ανακασιά

Τοπικά

Πoινή φυλάκισης 3 έως 10 έτη για τον Μπιλ Κόσμπι

Κόσμος

Βόλος: Σύλληψη 37χρονου για διακίνηση ναρκωτικών

Τοπικά

Μέγιστες ριπές ανέμου σε Σκιάθο και Πορταριά

Τοπικά

Τοπικά

Ομόφωνη απόφαση για τη μελέτη του έργου επισκευής του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου 

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου η μελέτη και ο τρόπος εκτέλεσης του έργου «Επισκευή – ενίσχυση του φέροντα οργανισμού και ανακαίνιση του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου», προϋπολογισμού 5.000.000,00€.

Η αντιπολίτευση άσκησε κριτική στη δημοτική αρχή για την αδυναμία της να εντάξει έργα σε χρηματοδοτικά προγράμματα ή να ολοκληρώσει αυτά που παρέλαβε από την προηγούμενη δημοτική αρχή. «Έργα που παραλάβατε, δεν έχετε μπορέσει να τα τελειώσετε, παρότι θα έπρεπε να είναι έτοιμα από το 2015», τόνισε η Νατάσα Οικονόμου. Από την πλευρά του ο σύμβουλος της δημοτικής κίνησης Κ. Γαργάλας αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα της δημοτικής αρχής, ζητώντας να ενημερωθεί αν υπάρχει ένα από τα 10 έργα που εντάχθηκαν πρόσφατα στο ΕΣΠΑ που να είναι αποτέλεσμα δικών της ενεργειών.

Ο Θ. Θεοδώρου υποστήριξε ότι η δημοτική αρχή έχει ετοιμότητα 100% και αυτό επιβεβαιώνεται από τα θέματα του συμβουλίου, όπως είπε. «Καταλαβαίνω ότι κάποιοι έχουν πέσει σε πολιτική κατάθλιψη γι’ αυτό», ανέφερε ο ίδιος.
Αναφερόμενος στο έργο του δημοτικού θεάτρου, ο Θ. Θεοδώρου εξήγησε ότι το ποσό των 5 εκατ. αφορά χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ενώ στο τεχνικό πρόγραμμα του 2018 υπάρχει πρόσθετο έργο 2.350.000 ευρώ για το θέατρο.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η δημοτική αρχή αναγκάστηκε να αλλάξει τον σχεδιασμό της προκειμένου να διεκδικήσει περισσότερα χρήματα από το κονδύλι της Περιφέρειας για έργα στον τομέα του Πολιτισμού, ενώ αλλαγή έγινε, όπως είπε, και στην πλατεία Πανεπιστημίου, προκειμένου το έργο να γίνει με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων.

«Το κομμάτι των αστικών αναπλάσεων ήταν σχέδιο της προηγούμενης δημοτικής αρχής», τόνισε η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης Νατάσα Οικονόμου και κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι τα συγκεκριμένα έργα τα βρήκε και τα συμπεριέλαβε στο στρατηγικό σχεδιασμό της. Οι μόνες αλλαγές που έγιναν αφορούν τα έργα στο Υγειονομικό και στον κινηματογράφο Νίκη, που «η άποψη μας», υπογράμμισε η κ. Οικονόμου, «ήταν να γίνει γκαράζ στον επάνω όροφο».

Ο Μ. Μιτζικός εκτίμησε ότι ο Δήμος θα πρέπει να επανεξετάσει το θέμα του Δημοτικό Θεάτρο προκειμένου να διασφαλιστεί ο συνεδριακός χαρακτήρας του έργου.
Για το ίδιο θέμα ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος είπε ότι έχουν περάσει 3,5 χρόνια και μέχρι να γίνει θα περάσουν άλλα 5 χρόνια, αν γίνει. «Όταν υπάρχει αυτή η καθυστέρηση, δεν έχει τόση σημασία ποια από τις δυο δημοτικές αρχές το έκανε», σημείωσε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το