Ελλάδα

Ομάδες αρνητών εισβάλλουν στα νοσοκομεία για να μπλοκάρουν διασωληνώσεις ασθενών με κορωνοϊό

Γιατροί και νοσηλευτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καταγγέλουν εφόδους οργανωμένων ομάδων αντειμβολιαστών μέσα στα νοσοκομεία που προσπαθούν να αποτρέψουν διασωληνώσεις ασθενών μέχρι και περίπτωση που γιος αρνείτο την ταφή της μητέρας του, γιατί δεν πίστευε ότι έφυγε χτυπημένη από τον κορωνοϊό με αποτέλεσμα να χρειαστεί εισαγγελική εντολή για την ταφή.

«Δεν μας φτάνει η κούραση μας, η εξάντληση, έχουμε τώρα και τους αρνητές κορωνοϊού να τραμπουκίζουν σε βάρος μας. Πολλές φορές έχουμε δεχτεί επιθέσεις, έχουμε φάει ξύλο στα τμήματα επειγόντων περιστατικών, σε κλινικές, μπουκάρουν και προσπαθούν να πάρουν τους δικούς τους ανθρώπους με τη βία νομίζοντας ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός», δηλώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακος.

«Πρόκειται για οργανωμένες ομάδες αντιδιασωληνωτών. Έχουμε επισημάνει το θέμα στο υπουργείο Υγείας και δυστυχώς μας έχουν αγνοήσει. Όλους αυτούς τους μήνες υπάρχει κλιμάκωση του φαινομένου, καθώς έχουν γίνει εισβολές σε αρκετά νοσοκομεία. Τις περισσότερες φορές μάλιστα αυτά τα περιστατικά δεν γίνονται γνωστά ούτε στις νοσοκομειακές διοικήσεις», ανέφερε στην Real News, γγ της ΟΕΝΓΕ Πάνος Παπανικολάου.

Από τα πιο ενδεικτικά περιστατικά που έχουν καταγγελθεί ήταν αυτό που σημειώθηκε στις 28 Αυγούστου στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου 25 άτομα μπήκαν στο νοσοκομείο και τέσσερις από αυτούς κατάφεραν να μπουν μέσα στην πνευμονολογική κλινική, λέγοντας πως είναι θεματοφύλακες του Συντάγματος και ζητούσαν να μην διασωληνωθεί μια ασθενής. Το περιστατικό έληξε με την παρέμβαση της αστυνομίας.

«Είναι ορισμένοι συνάδελφοι που δεν δέχονται το εμβόλιο και είναι αρνητές και έχουν βγει σε αναστολή μάλιστα οι οποίοι έχουν κάνει συγκεντρώσεις στο νοσοκομείο Παπανικολάου και με τη βοήθεια ή την ανοχή να το πω καλύτερα υπαλλήλων που βρίσκονται στην πύλη, που εργάζονται στους σεκιούριτι, τους έχουν αφήσει, έχουν μπει στα γραφεία της διοίκησης έχουν κάνει εισβολή, έχουν κάνει διαμαρτυρία και έχουν κάνει και άσχημα πράγματα» ,καταγγέλλει ο νοσηλευτής νοσοκομείου Παπανικολάου, Γιώργος Μπαλιοζόγλου .

Την ίδια ώρα σε θέση μάχης εκτός από γιατρούς και νοσηλευτές βρίσκονται οι εισαγγελικές και δικαστικές αρχές για την προστασία της δημόσιας υγείας. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για τα πλαστά πιστοποιητικά στο κέντρο υγείας Παλαμά Καρδίτσας, σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα για κυκλώματα που εκδίδουν, πουλάνε και διακινούν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης κορωνοϊού και ανοιχτές παραμένουν οι δικογραφίες για το κίνημα κατά της μάσκας, για αντιεμβολιαστές κατά εκπαιδευτικών, για κορωνοπάρτι και για αντειμβολιαστές ιερείς.

Πηγή:protothema

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το